Menu

Év elején folytatódik az Add a kezed! bűnmegelőzési program

2018.01.25.

Folytatódik az önkormányzat Add a kezed! bűnmegelőzési programja. Az első előadást január 15-én tartották Az áldozattá válás megelőzése – besurranó tolvajok, trükkös lopások címmel, amelyen Danielisz Béla főiskolai docens és Sikó Ildikó nyugalmazott rendőr ezredes adott elő. 

Az év első negyedévében három előadást tartanak, amelyek tematikájukban ugyanazokat a bűnmegelőzési elemeket tartalmazzák, mint a 2017-es előadások” – mondta el Danielisz Béla főiskolai docens, a program egyik előadója az XV TV kérdésére. Hozzátette: „a közbiztonsággal, bűnmegelőzéssel kapcsolatos aktuális ismereteket próbáljuk átadni, azokat, amelyekről nem esett szó vagy kisebb hangsúlyt kaptak a tavalyi előadás-sorozatban.

Danielisz Béla, Fotó: XV Média, Vargosz

Danielisz Béla, Fotó: XV Média, Vargosz

Az előadó azt is kifejtette, hogy a településbiztonsági stratégia elfogadása után szeretnék ennek egyes, a kerületrészekre vonatkozó elemeit kiemelni. Ilyen téma lesz például a térfigyelő kamerarendszer bővítése, praktikus ismeretek átadása. A három tematikus előadást mind a három településrészen márciusig befejezik.

A közvélemény-kutatásról elmondta, hogy „olyan tapasztalatokat hozott felszínre, amelyek hosszú távú bűnmegelőzési stratégiában felhasználhatók.” Igényként jelentkezett ugyanis, hogy a közterületeken növeljék az egyenruhások, a rendőrök, közterület-felügyelők, polgárőrök számát. Nagyon sok észrevétel érkezett a közterületeken lerakott illegális szeméttel és a falfirkákkal kapcsolatban. A megkérdezettek azt is elmondták, hogy a közvilágításon is javítani kellene a kerületben.

Sikó Ildikó, Fotó: XV Média, Vargosz

Varga Klára, a hivatal intézményi referense/Fotó: XV Média, Vargosz

Előadások:

  • február 15. csütörtök 13 óra, Időseket Segítő Szolgálat (Klebelsberg utca 20/A)

A település biztonsága, környezetünk biztonsága – hogyan óvhatjuk egészségünket és környezetünket?

előadó: Danielisz Béla c. főiskolai docens és Sikó Ildikó ny.r.ezredes.

  • március 7. szerda 11 óra, Időseket Segítő Szolgálat (Arany János u. 51.)

Az áldozattá válás megelőzése – közterületi rendetlenségek

előadó: Danielisz Béla c. főiskolai docens és Sikó Ildikó ny.r.ezredes.

(Forrás: XV Média)