Menu

Esővízgyűjtő edényre lehet pályázni

2021.03.29.

Pályázat felhívás 2021. évi önerős lakossági csapadékvíz gyűjtő edény igénylésére.

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat önerő hozzájárulás vállalásával pályázatot hirdet csapadékvíz gyűjtő edény igénylésére

 

A pályázat célja, keretösszege

A lakosság környezettudatos szemléletének elősegítése, növelése, a csapadékvíz háztartási hasznosítása, minimális lakossági önerő vállalásának feltételével.

A pályázaton elnyerhető csapadékvíz gyűjtő edény hozzávetőlegesen 300 liter űrtartalmú, ereszhez csatlakoztatható eszköz.

A pályázat keretösszege nettó 4 millió Ft, a szükséges forrás a 2021. évi költségvetésről szóló 3/2021. (II.26.) önk. rendelet 4.3 melléklet Egyéb dologi kiadások során rendelkezésre áll.

 

A pályázók köre, önerő mértéke

A pályázati részvétel feltétele, hogy a pályázó rendelkezzen a XV. kerületben kertes ingatlannal, vagy kerttel, telekkel, melyen az összegyűjtött csapadékvíz hasznosítható, felhasználható. (tulajdonos / haszonélvező / bérlő / használó stb. jogcímen). Kizárólag úszótelekkel rendelkező társasház nem nyújthat be pályázatot.

 

Pályázatot nyújthat be:

  • magánszemély;
  • kerttel, udvarral rendelkező társasház, lakásszövetkezet (a közgyűlés döntése alapján);
  • nonprofit szervezet (egyház, alapítvány, egyesület stb.);
  • intézmény;
  • gazdasági társaság.

A pályázónak a pályázat elbírálása után, a csapadékvíz gyűjtőedény kiosztásának megkezdése előtt kell a pályázati önrészt megfizetnie, melynek összege 2021-ban: 2.000 Ft/gyűjtő edény.

Ingatlanonként 1 db csapadékvíz gyűjtő edény igénylésére van lehetőség.

 

A pályázat benyújtásának módja

Az igényeket a jelen felhívás mellékletét képező Pályázati adatlap kitöltésével, és határidőn belül történő benyújtásával kell előterjeszteni.

Az igényeket – a rendelkezésre álló keretösszeg erejéig – folyamatosan fogadja be az Önkormányzat.

Társasházak és lakásszövetkezetek esetében közgyűlési határozat szükséges, melyben a lakóközösség vállalja jelen pályázati adatlapon közölt lakossági önrész egyösszegű befizetését. Az erről szóló határozatot a pályázathoz csatolni szükséges.

A pályázóra eső önrészt a Polgármesteri Hivatal írásbeli értesítését követően egy összegben kell befizetni!

 

A Pályázati adatlapokat a szükséges mellékletekkel együtt egy példányban kell benyújtani.

 

Benyújtás helye

Személyesen:

  • Budapest Főváros XV. kerületi Polgármesteri Hivatal
    Ügyfélszolgálat
    1153 Bp. Bocskai u. 1-3. (bejárat az Illyés Gy u. sarkánál)

Postán:

  • Budapest Főváros XV. kerületi Polgármesteri Hivatal
    Városgazdálkodási Főosztály
    1153 Bp. Bocskai u. 1-3.

Elektronikusan:

 

A Pályázati adatlapokat a szükséges mellékletekkel együtt egy példányban kell benyújtani, melyek letölthetők itt:

Pályázati kiírás – csapadékvíz gyűjtő edény – 2021.Adatlap – csapadékvíz gyűjtő edény – 2021.

 

Pályázat benyújtásának határideje:

A közlemény megjelenésének napjától a pályázati keret kimerüléséig, legkésőbb 2021. május 30-ig, a határidő lejárta után nem áll módunkban a pályázatot figyelembe venni.

A pályázati kiírás a költségkeret kimerülése esetén a benyújtási határidő lejárta előtt közlemény formájában lezárul, ami a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, valamint az Önkormányzat honlapján kerül közzétételre (regi.bpxv.hu).

 

Döntéshozatal

A pályázatokat a Képviselő-testület Kerületfejlesztési Bizottsága bírálja el.

 

Elbírálás határideje: A Kerületfejlesztési Bizottság munkarendjéhez igazodva a Pályázati adatlap beérkezésétől számított 60 napon belül. A pályázók a döntésről az elbírálást követő 15 munkanapon belül értesítést kapnak.

Érvénytelen a pályázat:

– ha a pályázat benyújtásának kezdő időpontja előtt beérkezik;

– ha a pályázó az előző kettő évben már sikeresen pályázott csapadékvíz gyűjtőedényre;

– ha a Pályázati adatlap kitöltése hiányos, és a hiánypótlási felhívásban megjelölt határidőig az abban foglaltaknak a Pályázó nem tesz eleget.

 

Értesítés a lakossági önrész teljesítésének módjáról

A pályázati adatlapon a Pályázó nyilatkozik arról, hogy az őt terhelő önrészt egy összegben, a csapadékvíz gyűjtő edény kiosztását megelőzően az Önkormányzat részére befizeti.

Pozitív elbírálás esetén a pályázó az írásbeli értesítés mellé kapott készpénz-átutalási megbízáson (postai csekken), vagy átutalással a Budapest XV. Kerületi Önkormányzat 11784009-15515005-00930000 számú számlájára teljesíti a pályázati önerő összegét (2000 Ft). Átutalás esetén a Közlemény rovatban fel kell tüntetni, a Pályázó nevét és azt, hogy „csapadékvíz gyűjtő edény-önrész”.

 

A csapadékvíz gyűjtő edény kiosztásának módja

A nyertes pályázó a csapadékvíz gyűjtő edényt- az önerő befizetését követően – előre egyeztetett időpontban a Répszolg Kft. 1152 Budapest Hunyadi u. 3. szám alatti telephelyén veheti át, átvételi elismervény ellenében.