Menu

Esküt tesznek a diákönkormányzati tagok

2021.10.27.

Csütörtökön ülésezik a képviselő-testület.

Október 28-án (csütörtökön) ülésezik ismét a képviselő-testület. Az ülés elején a XV. kerületi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) új tisztségviselői tesznek esküt.

A képviselők döntenek az idei költségvetési rendelet módosításáról. A települési támogatásokról szóló önkormányzati rendelet is napirendre kerül. Ennek keretében tárgyalnak a Palota temetési kérelem, a Palota utazási bérlettámogatás valamint a Palota ápolási támogatás révén nyújtható segítségről.

A testület előzetes kötelezettséget vállalhat több jövő évi közterületi fejlesztésre, forrást is biztosítva ezekre. Olyan beruházásokról van szó, mint például a Szűcs István utca, illetve az Apolló utca egy-egy szakaszának megújítása, illegális hulladéklerakatok felszámolása, a kerületi zöldterületi és park kataszter elkészítése, vagy a Páskomliget utcai park és a Késmárk liget parkos részének komplex rekonstrukciója.

Döntenek a képviselők a XV. kerületi Fúvószenekari Egyesülettel, továbbá a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes Egyesülettel kötendő hosszú távú közművelődési megállapodás megkötéséről.

A képviselő-testület november 11-én (csütörtökön) 17 órától pedig közmeghallgatást tart a Polgármesteri Hivatal dísztermében. A kerületi lakók kérdéseiket előzetesen írásban november 9-én (kedden) 12 óráig juttathatják el a hivatalba.