Menu

Erzsébetek, Katalinok, Jolánok

2005.11.19.

Az Egészségmegőrző Egyesület a korábbi hagyományoknak megfelelően székhelyén, a Közéleti Házban egy kellemes délutáni program keretében ünnepelte az Erzsébeteket, Katalinokat és Jolánokat.

A kora délutántól estig tartó rendezvényen először Benedek Istvánné, az egyesület elnöke és Király Csaba alpolgármester mondott néhány köszöntő szót, majd tizenegy ünnepelt megajándékozására került sor. Amint az egyesület tagságától megtudtam, személyre szabva kapják az ajándékokat az ünnepeltek, amelynek nem az értékét veszik figyelembe, hanem azt, hogy örömet okozzanak a megajándékozottnak.
A mostani összejövetelre Benedekné Terike meghívta a kerület több szervezetének (Nyugdíjasok Egyesülete, Cukorbetegek Egyesülete), valamint több vidéki egyesületének tagságát. Így érkeztek a jó hangulatú összejövetelre a XV. kerületieken kívül Gödöllőről, Albertirsáról, Kállóról és a II. kerületből is.
A programon rövidebb-hosszabb ideig részt vett Gyurcsánszky János alpolgármester, dr. Ódor József, szociális és egészségügyi ellátási szakértő, Avarkeszi Béla civil referens és Tóth Imre, képviselő, majd miután Hajdu László polgármester is megérkezett, ő is külön köszöntötte a tagságot.
-Jó látni, ennyi vidám arcot, s szívesen jövök mindig ide- mondta a polgármester, majd szólt arról is, hogy egy idősebb embernek is mindig megvan a feladata, s így az életnek is megvan az értelme.
-Terike olyan helyekre is elviszi a tagságot, ahol még sosem jártak, s közösen fedezik fel Magyarországot. Szeressük egymást!-hallható a dalban, s csak ezt kívánhatom mindannyiuknak az elkövetkező időszakra is. Boldog névnapot az ünnepelteknek!- mondta végezetül Hajdu László, majd minden ünnepelt kapott egy-egy szál szegfűt.
A közös ünneplés pedig folytatódott tovább: volt ének, tánc, enni- és innivaló, s a programnak csak a sötétedés vethetett véget.