Menu

Építésügyi eljárások: segít a hivatal

2020.03.12.

A Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán továbbra is átveszik az építésügyi eljárásokkal kapcsolatos dokumentumokat.

Mint ismert, törvénymódosítás miatt március 1-től elkerült az építésügyi hatósági jogkör az önkormányzatoktól. Azóta a XV. kerületben az építésügyi hatósági jogköröket Budapest Főváros Kormányhivatala gyakorolja, minden ilyen ügyet a kormányhivatalnál intézhetnek az ügyfelek.

A változás nemcsak azt jelenti, hogy más szervhez kell fordulni az építésügyi eljárásokkal, hanem azt is, hogy az itt élőknek a XV. kerület helyett ezentúl Kőbányán kell intézniük ezeket az ügyeket. (A Kelet-Pesti Építésügyi és Építésfelügyeleti Osztály elérhetőségei: 1105 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 53. V. emelet, telefon: 795-5194, félfogadás: hétfő – 13.00-16.00, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00) Ebben a helyzetben segít a hivatal a maga eszközeivel.

A XV. kerületi önkormányzat jegyzője, dr. Filipsz Andrea, az ügyfelek érdekét szem előtt tartva, és összhangban a törvényekkel, úgy döntött, hogy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (1153 Budapest, Bocskai utca 1-3.) az ügyeikkel még mindig az önkormányzathoz forduló ügyfelektől a hivatal munkatársai átveszik a beadandó kérelmeket, dokumentumokat. Az átvett kérelmeket, dokumentumokat a hivatal soron kívül továbbítja az illetékes kormányhivatali szerv felé.