Menu

Emlékfutás a Szánkódombon

2011.09.28.

A László Gyula Általános Iskola és Gimnázium, a Czabán Általános Iskola, az 56-os Szövetség XV.ker. Szervezete, illetve az Észak Pesti K. K. és Szabadidősport Egyesület közös szervezésében idén immár 13. alkalommal lesz Emlékfutás.

Hazánk történelmének sorsfordulóit átélő, hősi halált halt szereplőinek leszármazottjai, az emlékezés ezen sajátos, sportos formájával tisztelegnek a neves események évfordulóján, hiszen ilyenkor mind az 1956-os események mártírjaira, mind az aradi vértanúkra emlékezünk.
A táv 1956 méter, amelyet futva, sétálva is teljesíteni lehet, korhatár nélkül. Az esemény október 8-án az újpalotai szánkódombon és kiserdőben lesz a korábbi évek hagyományainak megfelelően. A megnyitó 9.00 órakor lesz, majd korosztályonkénti indulással, sorrendben az óvodások, az iskolák alsós tagozatosai, a felsősök, a gimnazisták és végül a felnőttek futására kerül sor. A szervezők történelmi TOTÓ-val, tombolasorsolással, illetve sok-sok ajándékkal várják az emlékezni és futni vágyókat, de azokat is szívesen látják, akik csak emlékezni jönnek, esetleg szurkolni, vagy csak egyszerű kikapcsolódni.