Menu

Emberek között- elismerésben részesültek

2011.11.14.

A Szociális Munka Napja az IFSW (International Federation of Social Workers – Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez kötődik. Ez a szövetség 1997. november 12-re hirdette meg a Szociális Akció Nemzetközi Napját, majd döntött úgy, hogy november 12-ét jelöli ki arra a napra, amikor világszerte megünneplik a szakterületen dolgozókat, szociális munkásokat.

Az ünnepség lehetőséget kínál arra, hogy reflektorfénybe állítsa azokat a dolgozókat, akik elesett emberek megsegítésére tették fel az életüket.
S bár kerületünkben évek óta hagyománya van ennek az ünnepségnek a megtartására, ám az idei az első alkalom, hogy az Egyesített Szociális Intézmény a munkatársakkal közösen együtt ünnepelte a szociális munka napját. Az egységek munkahelyei kis közösségei véleménye és szavazata alapján kiváló szakmai munkája elismeréséül 6 fő vehette át az oklevelet a FIÓKÁ-ban tartott ünnepségen.
Az elismeréseket Gráczer Irma ESZI mb. igazgatója és Dr. Kovács Imre az ESZI gazdasági vezetője adta át, a méltatásokat Tánczos Zsuzsa Újpalotai Családsegítő Szolgálat vezetője, Dr. Révész Magda Fióka Gyermek-és Ifjúságjóléti Központ vezetője, Majdán Ferencné Területi Gondozás vezetője, Szabóné Busi Juliánna az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának vezetője és Kádas Endréné, a Fejlesztő Gondozó Központ-Tanoda vezetője mondta el.
Elismerésben részesült:
Járókáné Csizmadia Erzsébet (ÉNO) a segítséggel élők körében végzett tevékenységéért
Péter Mónika (FENO) a segítséggel élők körében végzett tevékenységéért
Bondár Imréné az idősellátás területén végzett kiváló szakmai tevékenységéért,
Petrányi Mária idősellátás területén végzett kiváló szakmai munkájáért,
Vörös Andrea a gyermekjólét területén végzett munkájáért,
Péterfi Mária a családsegítés területén végzett kiváló szakmai munkájáért.

Péterfi Mária a méltató szavak elhangzását követően külön köszönetet mondott kollegáinak, és elmondta, hogy ezzel az eseménnyel a búcsúzások sorozata indul meg, hiszen az elkövetkező évben nyugállományba fog vonulni. Gondolataiban kiemelte az elmúlt 25 év eseményeit, a közösen végzett munkát, a sikereket.

Az ünnepség végén pedig egy kiemelkedő eseményre került sor, hiszen itt hangzott el, hogy aznap délelőtt vehetett miniszteri dicsérő oklevelet a NEFMI miniszterétől a kimagasló szakmai munkája elismeréseként a FIÓKA közössége nevében dr. Révész Magda.
A FIÓKA Gyermek-és Ifjúságjóléti Központ vezetője a szép virágcsokor átvételét követően elmondta, hogy igazán felemelő volt az ünnepség, miután nem a minisztérium épületében, hanem a Máltai Szeretetszolgálatnál volt az országos ünnepség.

A honlap olvasói nevében is külön gratulálunk mind a FIÓKA közösségének, mind az elismerésben részesülőknek.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képgalériák

Képek a rendezvényről