Menu

Eltűnt Antall József bronzszobra és a koronás címer
(képes beszámoló a cikk végén)

2007.05.06.

2003. december 21. óta állt a Pestújhelyi téren Antall Józsefnek, a rendszerváltást követő első miniszterelnöknek a bronzszobra, amely Kirchmayer Károly szobrászművész alkotása.

A szobrász még a miniszterelnök halálát követő hónapokban formálta gipszbe Antall József vonásait, melyet később bronzba öntött. S amellett, hogy a szobor több millió forintos értéket képvisel, az eszmei értéke leírhatatlan.
A szoborra azonban valakinek, vagy valakiknek szüksége volt. A jelenlegi információk szerint annyi bizonyos, hogy szombaton, május 5-én már nem volt a helyén. Hogy hova tűnt, ki tudja. A rendőrségre a bejelentés még a tegnapi napon megtörtént.
Azonban nem telt el néhány óra…vagy lehet, hogy már korábban történt, de a Pestújhelyi téren álló 48-as Emlékoszlopról eltűnt a szintén bronzból készült koronás címer. A rendőrségre a bejelentés a mai napon megtörtént.
Kérünk mindenkit, aki esetleg bármilyen információval rendelkezik a fenti esetekkel kapcsolatban, hívja a 112-es telefonszámot, ahol a XV. kerületi Rendőrkapitányság ügyeletesét kérve teheti meg bejelentését.

Kapcsolódó cikkek



Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló