Menu

Elismerő diploma fiatal sportolóknak és edzőknek

2003.03.10.

Elsősorban a zsúfolt versenynaptárnak köszönhetően csak február 4-ére sikerült időpontot egyeztetnie a kerület sportvezetésének az érintett versenyzőkkel. Hisz az immár harmadik éve átadásra kerülő „Elismerő diploma” olyan fiatal utánpótláskorú tehetségeket illetett meg, akik hétről hétre nehéz versenyeken bizonyítják a képességeiket. Ezek pedig már januárban elkezdődtek.

– Azokat a fiatal tehetséges sportolókat és edzőjüket díjazzuk ezzel az elismeréssel, akik az elmúlt esztendőben a szakemberek szerint a legkiemelkedőbben teljesítettek a kerületben – mondta Budai Péter szakfőtanácsos a február 4-i ünnepség megnyitójában. 2001-ben kosárlabdában, röplabdában, atlétikában, fociban, asztali fociban egyaránt eredményesen sportoltak a kerület fiataljai, így nehéz dolga volt a választani kénytelen zsűrinek.
– A sportolók száma több száz a városrészben, és nagyon sokan közülük kiemelkedő teljesítményt produkáltak az elmúlt esztendőben – mondta Hajdú László polgármester, az esemény házigazdája – Az elismerő diploma, melyet a XV. kerület vezetése alapított egyszerűen megfogalmazva a kerület büszkeségeinek jár, hiszen mindenki, aki a sportért dolgozik, egyben a kerület rangját is emeli. Éppen ezért szeretnénk a sportolók mellett megjutalmazni az edzőjüket is. Rákospalota – Újpalota – Pestújhely abban a szerencsés helyzetben van, hogy vannak még sportpályái, sőt lehetőség van azok folyamatos fejlesztésére is. Ennek nem kevesebb a célja, hogy minél több helyi fiatal szeresse meg magát a sportot, és ebben a hozzállásban mutatott kimagasló példát a tavalyi esztendő két tehetséges sportolója.
Akik pedig a polgármesteri keretből létrehozott elismerő diplomát kézhez vehették: Pusztai Ádám a XV. kerületi Sportiskola tollaslabdázója (edzője: Korányi László), valamint a Testvériség SE tehetséges súlyemelője Gráner Zoltán (edzője: Végi Imre). A 18 éves, és a László Gyula Általános Iskola és Gimnáziumban idén érettségiző fiatal tollaslabdázó már egy ideje a felnőtt magyar mezőny abszolút élvonalához tartozik.. Sokak szerint Ádám a sportág nagy igérete és ha ebben az ütemben fejlődik, akkor még az sem kizárt, hogy az athéni olimpián is bizonyíthatja képességeit. És hogy mit jelent a díjazottaknak a kerület „figyelmessége”, azt Korányi László tollaslabdaedző így fogalmazta meg:
– Eddig számtalan helyen dolgoztam már, de ennyire sportszerető kerületben még sohasem. Elmondhatom, hogy sportolónak és edzőnek egyaránt jó ilyen körülmények között dolgozni, hisz tudhatják, hogy a munkájuknak biztos háttere van. Egy-egy ilyen elismerés pedig különösen megtiszteltetés a díjazottak számára. Ha valóban sikerülne Ádámnak kijutnia a 2004-es olimpiára, akkor az a bravúr mindenképpen közös siker lenne, hisz a kerület sportszeretete feltétlenül hozzájárul a sportolók sikereihez.