Menu

Elismerések Szent György napján
(képes beszámoló a cikkben)

2010.04.16.

Bár a nemzeti gyásznap miatt elmarad a szombatra tervezett Szent György napi városligeti rendőrnapi rendezvény adta hírül közlemény formájában még a hét elején a rendőrség a www.police.hu weblapon, ám a jutalmazások, elismerések az idei évben is átadásra kerülnek, kerültek.

Pénteken reggel a BRFK XV.kerületi Rendőrkapitányság épületében Galambos Ferenc, kerületi rendőrkapitány és Hajdu László polgármester vezetésével a rendőrnap alkalmából hat munkatárs vehette át a polgármester jutalmát.

Dicséretben részesült:
Béres Józsefné rendőr hadnagy
Burján Gábor rendőr törzszászlós
Soltészné Vadász Szilvia rendőr törzszászlós
Bagdi Péter rendőr törzsőrmester
Bodrogi Tamás rendőr őrmester
Tóthné Hornyák Erika köztisztviselő

Amint az ünnepségen a rendőrkapitány elmondta, köszönet illeti a polgármestert az elismerésekért, és egyben bejelentette, hogy a fővárosi ünnepségen ugyanezen a napon nyolc kollega vehet át majd külön elismerést. Büszkén mondta el a jelenlévőknek, hogy amíg tavaly az Év Budapest Rendőre vezetői kategóriában Minyóczki Árpád rendőr alezredes lett, idén az Év Budapest Rendőre bűnügyi kategóriában Kallóné Gergely Zsuzsanna lett, az igazgatásrendészeti kategóriában pedig III. helyezett lett Zapor Gabriella.
Hajdu László polgármester mindehhez hozzátette, hogy idén a választások miatt korábban tartják a Szent György napi programokat.
-A XV.kerületi Önkormányzat nevében az egész állománynak köszönöm a munkáját. Nincsenek manapság könnyű helyzetben a rendőrök, hiszen egyrészt nagy az igény rájuk, másrészt nagy a nyomás rajtuk. Sokan vannak, akik az agglomerációból, a környékről, vagy távolabbról érkeznek kerületünkbe, illetve a multik is vonzzák a tömeget, így a rendőrség számára sok a munka. Pl. a Szentmihályi úton, vagy a Nyírpalota úton éjjel hányszor fordul elő, hogy motorral 100-120 km/h-s sebességgel hajtanak a motorosok, akiket meg kell fékezni. Az együttélési kultúrán kell változtatni, a rendőröknek ezért sincs könnyű feladatuk. Köszönetet szeretnék mondani még egyszer a munkatársaknak, és azoknak kiemelten, akik több évtizede dolgoznak itt. Köszönöm a munkáját a kapitány úrnak, akivel napi szinten nagyon jó kapcsolatot ápolunk.