Menu

Elismerés a kerület példamutatóinak

2019.03.17.

A nemzeti ünnep alkalmából adták át a Városházán az Érdemérem Díjakat és elismerést kaptak a rendvédelmi szervek dolgozói is.

A március 15-i nemzeti ünnep kerületi záróakkordjaként adták át pénteken a Városházán az Érdemérem Díjakat, valamint a Rendvédelmi Szervek Elismerő Okleveleket.

Az Érdemérem Díj annak a személynek adományozható, aki kerületi lakosként, vagy a kerületben tevékenykedőként a kerület fejlődése, a közjó előmozdítása érdekében kifejtett példamutató és szakmailag kimagasló tevékenységet fejtett ki.

Az elismeréseket Németh Angéla polgármester adta át, az ünnepségen a kerület vezetése képviseletében jelen volt Tóth Imre alpolgármester, valamint dr. Lamperth Mónika jegyző és Hajdu László, a kerület országgyűlési képviselője is.

Érdemérem Díjban részesült az egészségügy területén végzett tevékenységéért, a XV. kerület lakosságának gyógyítása érdekében több évtizeden át végzett kiemelkedő orvosi és vezetői munkássága elismeréseként Dr. Kovács Péter szakrendelés vezető nőgyógyászati főorvos, dr. Vass László Egészségügyi Intézmény orvos-igazgatója.

Érdemérem Díjban részesült a nevelés-oktatás területén végzett tevékenységéért, több mint három évtizedes elhivatott óvodapedagógusi és kiemelkedő vezetői munkája elismeréseként Bánhalmi Éva, a Hétszínvirág Összevont Óvoda óvodavezető-helyettese, aki azért fáradozik, az hogy autista és az SNI-s gyerekek számára szakszerű ellátás valósuljon meg a XV. kerületben.

Érdemérem Díjban részesült a köz érdekében, a közösségért végzett tevékenységéért Honti Mária kerületi lakos, a sport terén, a Vöröskereszt helyi munkája, nyugdíjas szervezetek szervezőjeként végzett tevékenysége, a munkássága során megnyilvánuló szociális érzékenység, segíteni akarás, a kerületben élő nagycsaládosok, idősek, betegek, elesettek segítésének elismeréseként.

Érdemérem Díjban részesült a köz érdekében, a közösségért végzett tevékenységéért Malek Miklós Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, karmester, Artisjus-életműdíjas, kiemelkedő művészeti és zeneszerzői munkássága, életútja elismeréseként.

Érdemérem Díjban részesült a köz érdekében, a közösségért végzett tevékenységéért Markóné Bálint Ildikó pedagógus, karvezető a Pestújhelyi Keresztelő Szent János Templomban közel 40 éves kántori és karvezetői, pedagógusi munkájának elismeréseként.

Érdemérem Díjban részesült a közigazgatás területén végzett tevékenységéért Mészáros Ágnes, a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal gazdasági referense a kerület szociális és egészségügyi ellátásához kapcsolódó két évtizedes gazdasági tevékenységéért, kiemelkedően magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként.

Érdemérem Díjban részesül az intézményüzemeltetés, fejlesztés, vagyongazdálkodás területén végzett tevékenységéért Nagy Péterné pénzügyi csoportvezető XV. kerületben eltöltött 25 éves kiemelkedő munkássága elismeréseként, valamint a Gazdasági Működtetési Központban végzett pénzügyi, gazdasági tevékenységéért.

Érdemérem Díjban részesült a vállalkozás területén végzett tevékenységéért Petró Zoltán, a thyssenkrupp Materials Hungary Zrt. vezérigazgatója a XV. kerületben végzett kiemelkedő, eredményes vállalkozói tevékenysége, szakmai, vezetői munkája elismeréseként. Petró Zoltán a díjhoz járó jutalom nettó összegét az Egyesített Bölcsődék részére játékok vásárlására felajánlotta.

Érdemérem Díjban részesült a közösségek területén végzett tevékenységéért a Mozdonyvezető Tagóvoda „Maci-Néphagyományőrző” csoportja. A díjat Balla Gyuláné és Polgár András Ferencné óvodapedagógus vette át, akik 1993-ban kezdték néphagyományőrző munkájukat a Szent Korona óvodában.

Érdemérem Díjban részesült a közösségek területén végzett tevékenységéért a Szent István Bélyeggyűjtő Kör nagy múltú civil szervezet közéleti tevékenysége elismeréseként, mellyel a filatélia kulturális kincsének gazdagításához hozzájárul. A díjat Csizmadia Ferencné elnök asszony és Földházi Sándor vette át.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányság állományában a bűnmegelőzési, bűnüldözési, rendészeti feladatok ellátása során végzett kiemelkedő, magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként Rendvédelmi Szervek Elismerő Oklevélben részesült:

  • Forró Anikó rendvédelmi alkalmazott
  • Horváth József rendőr főtörzsőrmester
  • dr. Jelenszky Zsófia c. rendőr százados
  • Jónás János Róbert rendőr főhadnagy
  • Korcsmáros Ferenc rendőr őrmester
  • Ladányi Laura Zsuzsanna rendőr hadnagy
  • Nagy Ágnes rendvédelmi alkalmazott
  • Simon Gábor rendőr főtörzsőrmester
  • Szabóné Tamasi Helga rendvédelmi alkalmazott
  • Széchenyi Melinda fegyveres biztonsági őr

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség IV. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományában a tűz- és kárelhárítási feladatok ellátása során végzett kiemelkedő, magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként Rendvédelmi Szervek Elismerő Oklevélben részesült:

  • Balog László tűzoltó főtörzsőrmester
  • Deák Katalin tűzoltó százados
  • Kerezsi Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester
  • Ligeti Zoltán tűzoltó törzszászlós
  • Poholányi László tűzoltó zászlós

Fotók: Nagy Botond/XV Média