Menu

Elindult az önkormányzat időseket segítő szolgáltatása

2020.03.20.

Az időseket érintő lépésekről számolt be az XV TV-nek Reiszné Naszádi Magdolna főosztályvezető a koronavírus-járvány kapcsán.

A járványügyi vészhelyzetre tekintettel a XV. kerületi Operatív Törzs megelőző, óvó intézkedést hozott 2020. március 18-án – mondta el az XV TV kamerája előtt Reiszné Naszádi Magdolna. A Polgármesteri Hivatal Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztályának vezetője elmondta, 14 napra karantént kellett elrendelni a Gondozóház és a Nyugdíjasház teljes területére.

Erre nem koronavírus-fertőzés miatt került sor, hanem mert valaki megszegte a szabályokat. A Gondozóházban ugyanis látogatási tilalom volt érvényben, azonban ezt egy hozzátartozó megszegte és érintkezett az egyik bent élővel. Kiszállt az ÁNTSZ, ellenőrizték az épületet – amelyben a Gondozóház mellett a Nyugdíjasház is működik. A fertőzést nem mutatták ki, azonban tekintettel arra, hogy idősek élnek itt, megelőző, óvó intézkedésre szólított fel. Ezt Cserdiné Németh Angéla polgármester a XV. Kerületi Operatív Törzs vezetőjeként megtette.

Reiszné Naszádi Magdolna arról is beszélt, hogy önkormányzat feladata a 70 év felettiek segítése, így pénteken elindult az időseket és rászorulókat segítő szolgáltatás a kerületben. Az önkormányzat, dolgozói segítségével hetente egyszer a rászoruló 70. életévét betöltött idős lakosoknak, háztartásonként heti 1 alkalommal biztosítja a bevásárlást 10.000 Ft összegig, 7 kg súlyhatárig, amely jelenti az alapvető élelmiszerek, tisztálkodási szerek beszerzését, postai csekk feladását. A bevásárláshoz azt kérik, listát készítsenek névvel, lakcímmel, telefonszámmal ellátva, amelyet a pénzzel együtt helyezzenek el egy borítékban. A pénz átadásáról, átvételéről elismervényt állítanak ki.

A bevásárlásokat az önkormányzat munkatársai végzik, akiknek névvel ellátott, a jegyző által aláírt névtáblájuk lesz. Ez azért fontos, mert csalók is felbukkanhatnak. Fontos tudni, hogy nincs ingyenes teszt, nincs ingyenes fertőtlenítő takarítás! Ne csak az egészségükre, a biztonságukra is figyeljenek!

Elérhetőségek: segítseg@bpxv.hu, zöldszám: 0680-203-804, 305-3185.