Menu

Elindult a veresegyházi vasútvonal megújításának tervezése

2021.03.29.

A fejlesztést előkészítő Budapest Fejlesztési Központ most az Ön véleményére is számít. Töltse ki a kérdőívet!

A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában lefektetett alapelvek mentén, az egységes és magas színvonalú városi-elővárosi kötöttpályás közlekedés megteremtése érdekében elindult a veresegyházi vasútvonal megújításának tervezése. A veresegyházi vonal fejlesztése több tízezer ember mindennapi életére lesz hatással.

Az induló projekt a Rákospalota – Újpest – Veresegyház – Vác vonalszakaszt érinti, a belső szakasz (Nyugati pu.-Rákosrendező – Istvántelek) átépítésének tervezése később, várhatóan 2021-ben indul.

„Fontosnak tartjuk, hogy a vasúton utazók és a vasút környékén élők véleményét és igényeit is figyelembe vegyük a tervezési folyamat során, és ez alapján tudjuk fejleszteni az állomási és megállóhelyi környezetet, illetve a vasúti szolgáltatásokat” –  adta tájékoztatásul a Budapesti Fejlesztési Központ .

Ebben a kérdőívben ezekre a szempontokra kérdeznek rá, de kitölthetik olyanok is, akik ma – bár az érintett településeken élnek – nem a vasutat választják. Fontos az ő véleményük is.

A fejlesztés keretében új, akadálymentes megállók, P+R parkolók, különszintű csomópontok és a sűrűbb vonatközlekedést lehetővé tevő, szakaszos kétvágányúsítás is megtörténhet.

A fejlesztést előkészítő Budapest Fejlesztési Központ most az Ön véleményére is számít, hiszen az állomások kialakítása, a parkolási és átszállási lehetőségek megteremtése minden helyi lakost érint.

Mondja el véleményét a https://www.surveymonkey.com/r/KLJ29WV oldalon elérhető kérdőíven keresztül és járuljon hozzá Ön is a 71-es vasútvonal fejlesztéséhez!

 

További információk a www.veresegyhazivasut.hu oldalon találhatók.

A kérdőív kitöltésére 2021. április 15-ig van lehetőség.

 

Együttműködésüket köszönjük!

(D.I.)