Menu

Elindult a CT-gép beszerzése

2019.12.19.

Az ígéretnek megfelelően a jövő év első felében megérkezik a berendezés a Rákos úti szakrendelőbe. Rövidülhetnek a várólisták, előrelép a kerületi egészségügy.

Amint ismert, a XV. kerület egyik legfontosabb beszerzése lett volna 2019-ben a CT-berendezés megvásárlása. Erre azonban a költségvetés blokkolása miatt nem kerülhetett sor – egészen mostanáig. Cserdiné Németh Angéla újraválasztásával, valamint az idei büdzsé október közepi megszavazásával ez a fejlesztés is elindulhatott, az előkészítés után most már egészen konkrét lépésekkel.

Hétfőn megjelent az a közbeszerezési kiírás, amelyet a CT-berendezés megvételére írtak – mondta el dr. Buzna Andrea, a Dr. Vass László Egészségügyi Intézmény főigazgató főorvosa. A közbeszerzés lezárulta után, 2020 első félévének végére „állhat munkába” a gép. A beszerzés becsült értéke nettó 92 millió forint.

Ahogy korábban is elhangzott, az önkormányzat nem csak egy több mint százmilliós eszköz vásárlását „tudja le” ezzel a közbeszerzéssel. Annak a személyi és anyagi feltételei is biztosítva lesznek, hogy az itt élők akár hétvégén is igénybe vehessék – ingyenesen – ezt a szolgáltatást.