Menu

Elhunyt Erdélyi Ferenc díszpolgárunk

2014.01.16.

Az ünnepek előtt, 2013. december 21-én, 86 éves korában hosszú betegség után hunyt el Erdélyi Ferenc, a XV. kerület díszpolgára. Erdélyi Ferenc 1936-óta lakott a kerületben. Általános iskoláit is a XV. kerületben végezte el. Iskolája és Rákospalota képviseletében iskolák közötti versenyeket nyert, és mint jeles tanuló ONCSA ösztöndíjat kapott. A RAC, majd rövid ideig a REAC labdarúgója volt, s örökös szurkolója.

Erdélyi Ferenctől a Rákospalotai temetőben (1152 Budapest, Szentmihályi út 111.) 2014. január 24-én, pénteken 11.15 órakor veszünk búcsút.

A részvét nyilvánítást a család Erdélyi Ferencné nevére, az 1155 Budapest, Csillagfürt utca 5. címre várja.

A Bányászati Tervező Intézetnél dolgozott nyugdíjazásáig, mint tervező mérnök és új bányák kutatásával foglalkozó speciális tudású bányamérnök. Munkája során került kapcsolatba a környezetvédelemmel. A közjó ügyéért és a környezetvédelemért elkötelezett kerületi lakosként évtizedeken át nagy szakmai felkészültséggel s szorgalommal vállalt feladatokat. 15 éven keresztül segítette az Önkormányzatot társadalmi munkával. Mint állampolgár és közéleti ember rendkívül sokat tett és dolgozott Rákospalota – Pestújhely – Újpalota környezetvédelméért, az itt lakók lakókörnyezetének javításáért, környezetének szépítéséért, amiért 1999. október 23-án Díszpolgári Címmel tüntették ki.