Menu

Elhuny Kiss Sándor, a XV. kerület díszpolgára

2022.08.24.

Életének 85. évében távozott a palotai lokálpatrióta.

Kiss Sándor, kerületünk díszpolgára életének 85. évében, 2022. augusztus 14-én elhunyt.

Az 1938-ban született Kiss Sándor gyermekkorát ugyan Hódmezővásárhelyen töltötte, azonban mégis igazi újpalotai lokápatrióvává vált 1973-as ideköltözése után. A Nádastó park építését követően az elsők között költözött az újpalotai ötödik emeleti lakásba, és azonnal elkezdte gondozni, szépítgetni az épület környezetét, a ház előtti kis kertbe ő kezdett el virágokat ültetni. Sanyi bácsi a szívén viselte a szűkebb környezete sorsát.

Kiss Sándor sorkatonából lett hivatásos tiszt, önmagát pedig katonapedagógusnak tartotta, és mindig arra törekedett, hogy a sorkatonákat ne alázza meg senki – alapelve a humánum és a következetesség volt.

Határőrségtől tiszti rendfokozattal vonult nyugállományba, és 1993-ben,  frissen nyugdíjazott katonatisztként elvállalta az Újpalota 7. számú Lakásfenntartó Szövetkezet elnöki tisztségét. Hat tízemeletes ház, 389 család otthona tartozott a felügyelete alá. Munkájával nagymértékben hozzájárult, hogy a Nádastó park 22. számú ház elsők között pályázott és nyert a Panel Plusz programban.

Kiss Sándor bélyeggyűjtő köri elnök, felügyelőbizottsági tag egy vadásztársaságban, valamint az Önkormányzat Közrend és Közbiztonsági Alapítvány kuratóriumának tagja is volt. 2007. október 23-án kapta meg a kerület díszpolgári címét.

Budapest Főváros XV. kerületi Polgármesteri Hivatala saját halottjának tekinti, a család döntése alapján szűk körben búcsúznak el tőle.

Nyugodjék békében, emlékét örökké őrizni fogjuk!