Menu

Elhivatott sportvezető

2012.10.27.

Mester Attila az elhivatott testnevelők közé tartozik. A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola korábbi pedagógusa elmondása szerint gyerekkora óta erre a pályára készült.

– Sportolóként kezdtem a pályafutásomat– mondta a 36 esztendős szakember –, fiatalon a BVSC, a Dréher, a Gázművek és a Rojik labdarúgója voltam. Csatárposzton játszottam, és többször a Budapest- bajnokság gólkirálya voltam. A sportpályafutás mellett készültem a civil életre is. A Testnevelési Főiskolán szereztem szakedzői és testnevelői diplomát, majd kezdő pedagógusként egy évet az újpesti Bőrfestő utcai (ma Csokonai Vitéz Mihály) gimnáziumban tanítottam.
A fiatal pedagógus szerint nagy szerencséje volt, hogy egy év után a Dózsában kapott állást. Az iskola régen is híres volt a sportmúltjáról, és a sportra a mai napig hang hangsúlyt helyeznek az intézményben.
– Tíz évig tanítottam Ábri László tantestületében, ahol nagyon jól éreztem magam. A tanítványaim rengeteg versenyen szerepeltek, több sportágban Budapest és országos bajnoki címeket, helyezéseket szereztek.
Pedagógus életében azonban a nyáron minden egy csapásra megváltozott. Először a Dózsa testnevelés munkaközösségének vezetőjévé nevezték ki, majd igazgatója és mentora tanácsára megpályázta az Ifjúsági és Sportközpont megüresedett igazgatói posztját. A képviselő-testület a nyolc jelölt közül az ő pályázatát támogatta.
– A kerület vezetése elkötelezett a sport iránt. Pályák épülnek, ingyenes sportolási lehetőségeket biztosítanak, egyszóval olyan miliő kezd kialakulni, melyben érdemes a sportért és a kerületért dolgozni – indokolta a döntését a sportközpont újdonsült igazgatója.
Mester Attila kinevezése október 1-én lépett életbe – az elődje, dr. Géczi István nyugdíjba vonult –, és a megbízatása öt évig tart majd. A fiatal igazgató, miután elbúcsúzott a kollégáitól és a 11. évfolyamos osztályától, azonnal munkához látott. Feladata pedig bőven lesz, hisz nyolc létesítményt – sportpályákat, táborokat – kell irányítania. A Szántóföld úti létesítményben a székfoglalójával egy időben egy műfüves nagypályát épít az MLSZ és az önkormányzat.
– Azért döntöttem a váltás mellett, mert úgy éreztem, hogy az új munkakörömben nemcsak a gyerekekért, hanem az egész kerületért tudok dolgozni, és megismerhetem, majd partneri kapcsolatot építhetek ki a kerület összes testnevelőjével. A célom az, hogy minden sport- és szabadidős tevékenység egy helyen, a sportközpont égisze alatt valósuljon meg. Ezt a pályázatomban is megfogalmaztam, és ez összecsengett az önkormányzat elgondolásával is.