Menu

Életre keltett falak

2012.12.29.

A Mural Painting egy tudatos közösségépítő falfestési módszer. A technika Nicaraguából származik, A Tegyünk Együtt Rákospalota-Kertvárosért Közhasznú Egyesület (TERKE) és a Károly Róbert Általános Iskola összefogott és egy pályázaton nyert pénzből háromnapos tábort szervezett, amelynek keretében csodás Mural Painting alkotást valósított meg az iskola falain.

A projektben részt vevő tizenkét diák és hat segítő december 6-án vehetett át egy-egy elismerő oklevelet az egyesület elnökétől, Baloghné Szigeti Annamáriától.
Az ünnepségen Bitvai Nándor alpolgármester köszöntőjében kiemelte Simone Weil gondolatait: „Ketten kellünk hozzá. Mindig. Ahhoz, hogy élni kezdjen egy gondolat, egy történet, egy érzés. Én csak elkezdhetem.”. Ezt a gondolatsort azzal egészítette ki, hogy mindehhez egy közösség is szükséges. Olyan, mint a TERKE és olyan, mint a Károly Róbert Általános Iskola.
A háromnapos táborról Németh Gábor tanár elmondta, hogy az együtt töltött órák kezdetén az alkotók arról beszélgettek például, hogy milyen lehetett Károly Róbert király, mik lehettek az álmai. A beszélgetés után pedig megfestették a gondolatokat, érzéseket.
-Minden háttérért, minden apró fűszálért és falevélért külön meg kellett küzdeniük az alkotóknak, de pont ettől lett értékes az alkotás. Mert az összetevői között a festék csak az egyik tényező volt. A többi hozzávalót úgy hívják: türelem, tisztelet, kitartás és alázat- hangzott el.
A mű pedig talán örök időkre látható lesz az iskola falain.