Menu

Életmentő segítség az önkormányzattól

2019.10.31.

A „Palota” biztonságiberendezés-támogatással szén-monoxid-érzékelő vásárolható.

A füstgázérzékelő  vásárlására az nyújthat be be kérelmet, aki

  • legalább két éve folyamatosan rendelkezik bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel a XV. kerületi önkormányzat közigazgatási területén,  és életvitelszerűen is itt lakik,
  • a kérelemben megjelölt lakásban bejelentett lakcímmel rendelkezik, és abban életvitelszerűen lakik,
  • a kérelemmel érintette lakásnak tulajdonosa, bérlője, haszonélvezője vagy – az önkényes lakásfoglaló kivételével – az önkormányzat tulajdonában álló lakásnak jogcím nélküli lakáshasználója,
  • és akinek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg egyedül élő esetén a 142.500 , nem egyedül élő esetén a 114.000 forintot.

A kérelem beadásakor be kell nyújtani:

  • a szén-monoxid-érzékelő eszköz megvásárlását igazoló, a jogosult nevére kiállított, 3 hónapnál nem régebbi számlát,
  • valamint a kérelmező háztartásában élők – a kérelem benyújtását megelőző havi –  jövedelemigazolását. (Ebbe beletartozik a munkabér, a nyugdíj, a nyugdíjszerű ellátás, a gyermekgondozási támogatás, a gyermektartásdíj, az ösztöndíj, stb.

A „Palota” biztonságiberendezés-támogatást a kérelmező által lakott hagyományos vagy gázfűtésű lakásba megvásárolt szén-monoxid-érzékelő rendszer vásárlásához 7 évente egyszer, legfeljebb 12.000 forint összegben lehet megállapítani.  A támogatás összege nem haladhatja meg az eszköz megvásárlásáról szóló számla összegét.

Fotó: XV Média