Menu

Életfák a Tarpai téren

2012.11.08.

A közelmúltban adták át a megújult játszóteret a Tarpai téren, október 25-én azonban újabb ünnepségre gyűltek össze a környék lakói. Aznap a Répszolg munkatársai László Tamás polgármesterrel, Bitvai Nándor alpolgármesterrel, több kerületi képviselővel és néhány vállalkozó kedvű szülővel együtt 10 fát ültettek a rákospalotai játszótéren.

A tavaly útjára indított Életfa program keretében végezték a faültetést, amire az idén született gyerekeket és szüleiket is meghívták. Közülük többen éltek is a lehetőséggel.
– A kerület kertbarát városrész, amit azzal is bizonyítani szeretnénk, hogy idén 1100 fát ültetünk el – mondta László Tamás polgármester a Károly Róbert Általános Iskola ünnepi műsorát követően. – Ezeket a fákat a családoknak ültettük, és reméljük, eljönnek és ápolni, gondozni fogják a növényeket.
– Nagyon tetszik ez a kezdeményezés – mondta Szekerdi Rafael, akinek két hónapja született a kislánya. – A védőnő hívta fel a figyelmünket erre a faültetésre, s bár a Tarpai tér viszonylag messze van az újpalotai otthonunktól, de úgy gondoljuk, hogy máskor is eljövünk ide. A jövőben szeretnénk figyelemmel kísérni a kislányunk fájának növekedését.
Az Életfa program keretében tavasszal 200, ősszel pedig 600 fát ültetnek el a közterületeken. További 500 fa ideiglenesen a kerületi iskolák udvarába kerül, ahol előnevelik őket, hogy jövőre majd azok is kikerülhessenek a közterületekre. A Tarpai téren nyíreket, vérszilvát és hársat ültettek. A rendezvényen résztvevő újszülöttek és szüleik pedig az önkormányzattól egy emléklapot és babakelengyét kaptak.