Menu

Életet mentett két XV. kerületi rendőrjárőr

2022.09.12.

Újraélesztés a Széchenyi téren.

Perceken múlt annak az 50 éves férfinek az élete, akinek két járőr gyors, és összehangolt munkája mentette meg az életét Újpalotán – írja a BRFK. A XV. kerület járőrei szeptember 4-én, koradélután kapták a riasztást, hogy a Széchenyi téren egy férfi fekszik a földön, életjeleket nem ad. Kosáros Márk őrmester és Bouloudene Adlen törzsőrmester épp a szomszéd utcában voltak, így két percen belül odaértek a helyszínre, ahol egy földön fekvő, mozdulatlan férfit találtak.

„Leguggoltam a férfihez és egyből megállapítottam, hogy valóban nincs légzése, életjeleket nem mutat, viszont a csuklója még meleg volt” – eleveníti fel a történteket Bouloudene Adlen. Mivel nem ez volt az első ilyen esete a járőrpárosnak, tudták mit kell tenniük: amíg a mentőkre vártak, felváltva láttak neki az újraélesztésnek, szabaddá tették a légutat és pumpálni kezdték. A mellkaskompresszió eredményes volt, az addig életjeleket nem mutató férfi pulzusa gyenge volt ugyan, de tapintható.

„Amikor odaértek a mentős kollégák, tovább folytattam a reanimálást, így ők a járőrtársam segítségével még gyorsabban tudták végezni az előkészületeket” – mondja Kosáros Márk. A küzdelem végül sikerrel járt, a férfit közös erővel visszahozták az életbe, így a mentők stabil állapotban szállították kórházba.