Menu

Együttműködés a jövedéki adó hatálya alá tartozó termékek illegális kereskedelme ellen

2009.11.29.

2009. november 24.-én megbeszélésre került sor a Polgármesteri Hivatalban a közterületi illegális cigaretta árusítás visszaszorítása érdekében. A megbeszélésen részt vett Szabó Károly dandártábornok, a Vám és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Régió Parancsnoka, Minyóczky Árpád alezredes rendőrkapitány helyettes, Dr. Balázs Zoltán önkormányzati képviselő, Dr. Németh Péter és Kalmár László polgármesteri tanácsadók, valamint Moór Árpád osztályvezető. A résztvevők megállapodtak abban, hogy együttműködnek a lakosságot joggal irritáló és az adójogszabályokat kikerülő magatartás ellen.

Az együttműködés az Újpalotai Vásárcsarnok, valamint a „Novák Piac” környezetében való szervezett járőrözést jelenti. E mellett természetesen „operatív” eszközökkel is igyekeznek felderítést végezni az arra jogosult szervek.

A résztvevők a szándék megfogalmazása mellett a lakosság segítségét is kérik a 430-9600 telefonszámon, valamint a e-mail elérhetőségen.
Az ide eljuttatott információk a Vám és Pénzügyőrség illetékes parancsnokságán lesznek értékelve és az intézkedések alapját képezik.

A lakosság által észlelt illegális kereskedelmet az önkormányzat Zöld számán: (06-80-203-804) is be lehet jelenteni.

Az elérhetőséget folyamatosan közzé tesszük a Városházi Naplóban és a honlapon időszakonként megjelentetjük a VPOP által készített jelenéseket és tapasztalataikat.