Menu

Együtt ünnepeltek

2008.12.16.

A Kisebbségek Napja december 18., így ebben az időszakban tartják meg szokásos karácsonyi ünnepségüket és egyben évadzárásukat a kerületi kisebbségi önkormányzatok.

Ennek szervezését idén a Horvát Önkormányzat végezte, míg az este műsorvezetője, Hadzsikosztova Gabriella volt. A XV. kerületi Bolgár Kisebbségi Önkormányzat elnöke emellett maga is dalra fakadt az est folyamán. A programnak a Hubay Alapfokú Művészetoktatási Intézmény adott otthont, ahol a kerületi bolgár, a cigány, a görög, a horvát, a német, az örmény, a román és a szerb kisebbség mutatkozott be kulturális program keretében, majd a műsort követően nemzetiségi ételek kóstolójára is sor került.
Az ünnepségen az önkormányzat részéről többek között Gyurcsánszky János alpolgármester, Németh Angéla, a MOS Bizottság elnöke, Baracskai Éva, a MOS Bizottság alelnöke is részt vett.
S hogy kik léptek fel? A Pravo zenekar bolgár népzenét, a Ternipe együttes cigány zenét mutatott be. Az Ellinizmos Görög Táncegyüttes a hagyományos görög táncokkal lépett színpadra, illetve ugyancsak táncokat adtak elő a Román Önkormányzat jóvoltából a Cerbul De Aur Táncegyüttes tagjai és a Tabán Szerb Folklórcentrum Táncegyüttes táncosai. A fiatalabb korosztályt képviselték a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ német nemzetiségi 2. osztályának diákjai, és Kuzma Orsolya, aki horvát dalokat énekelt a tököli Kolo zenekar kíséretében. Avedikián Viktória pedig David Yengibarian tangóharmonika művész kísérete mellett örmény dalokat szólaltatott meg.
A közös ünnep második részében a bolgár Pravo zenekar táncházi mulatságot tartott, amely dallamokra ropták a táncot többen.