Menu

Együtt az itt élőkkel, együtt a fővárossal

2020.01.15.

A Nyírpalota úti buszvégállomás rendbe tételét és az újpalotaiak valódi képviseletét ígéri Bihal Dávid, a 11-es választókerület most megválasztott képviselője. Tudja, hogy az Újpalotai piac megújítása is a kerület fontos teendője.

Bihal Dávid

Cserdiné Németh Angéla csapatának tagjaként lett Bihal Dávid az Újpalota északi részén található 11-es választókerület megválasztott képviselője október 13-án. Bihal Dávid már az előző ciklusban is a testület tagja volt (kompenzációs listáról), most már egy konkrét körzet lakóiért is felel a XV. kerületben.

Hogyan értékeli a választások eredményét?

A mai politikai helyzetben az a furcsa helyzet állt elő, hogy Orbán Viktortól kell idéznem: „Most kell szerénynek lenni, mert most van mire.” Itt a XV. kerületben a helyi Fidesz-frakciónak azért, mert egyetlen egyéni körzetet sem tudott megnyerni, a Mindenki a Tizenötödikért-frakciónak pedig azért, mert mind a tizennégy választókerületben a jelöltjei győztek. Nagyon örülök annak, hogy a kerületiek ilyen nagy arányban választották meg Cserdiné Németh Angélát és csapattagjait. Annak ellenére tették ezt, hogy a kormánypárt helytartói soha nem látott, gusztustalan kampányt folytattak az elmúlt egy évben, a választások előtt pedig csúcsra járatták módszereiket.

Mit tart az elkövetkező öt év legfontosabb a teendőinek a választókerületében?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy eddigi képviselői munkám alapján nekem nem kell lehajtott fejjel járnom ebben a kerületben. Hiszen támogattam a 2019-es költségvetést, és azt, hogy az itt, értünk dolgozók megkapják a jól megérdemelt fizetésemelésüket. Az elmúlt kilenc évben a 11-es egyéni körzet sajnos valódi képviselet nélkül élte hétköznapjait – megválasztott fideszes képviselőjét ugyanis nem igazán nem látták az itt lakók. Az itt élőkkel szeretném szépíteni, építeni Újpalota ezen részét. A fővárossal közösen rendezni fogjuk a 7-es buszcsalád Nyírpalota úti végállomását. Kiemelten oda fogunk figyelni a választókerület köztereire – rendbe tesszük a zöldfelületeket, szépítjük a parkokat és felújítjuk, cseréljük a padokat.

A fővárossal való együttműködés előmozdításában Önnek külön szerep is juthat.

Valóban, és ez nemcsak lehetőség, hanem kötelezettség is lesz a számomra, miután a képviselő-testület az újonnan létrehozott Budapest Bizottság elnökének választott. Ennek a testületnek lesz a feladata a kapcsolattartás a fővárossal, valamint a többi kerülettel. Emellett a Fővárosi Közgyűlés döntéséből a Városfejlesztési és Közlekedési Bizottság tagja lettem, ennek elnöke pedig kerületünk polgármestere. Megígérhetem, hogy Cserdiné Németh Angélával együtt mindent meg fogunk tenni azért, hogy budapesti forrásokat hozzunk a kerületbe.

Melyek a XV. kerület előtt álló kiemelt feladatok a most induló önkormányzati ciklusban?

A 11-es választókerület legfontosabb „intézményéről” van szó, de az egész kerület egyik legégetőbb feladata is az Újpalotai piac és környékének megújítása lesz – ahogyan azt Cserdiné Németh Angéla bejelentette a választási kampányban.

A 11-es választókerületben Bihal Dávid október 13-án 41,85 százalékos részvétel mellett a szavazatok 54,07 százalékát, azaz 1083 voksot gyűjtött be. A fideszes Halász Zoltán több mint 300 szavazattal kevesebb szavazatot kapott (38,49 százalék), a korábban fideszes, most független Bitvai Nándorra 149-en szavaztak.

Borítókép: Nagy Botond/XV. Média