Menu

Egyszer volt, hol nem volt…ÉRTÉK NÉLKÜL!!!

2005.11.18.

Mostanában fantomok járnak a kerületben, sőt szellemek. S hogy mit csinálnak az éj leple alatt? Esetleg a nappali forgatag közepette? Kitörik a fiatal facsemetét, a nemrégiben felújított játszótér játékait tönkreteszik. De miért? Játékból? Bosszúból? Heccből?

A kis fa, amely „csak” Magyarország és az Európai Unió közösségét jelképezte,
több mint két és fél évet állt Újpalotán, a Fő téren. Aztán valaki derékba törte az életét – szó szerint. A pusztításnak ki tudja, volt-e tanúja? Az azonban biztos, hogy a környéken élők szívükön viselik lakóhelyük értékeit, így több bejelentés is érkezett az üggyel kapcsolatban a Városüzemeltetési Osztály telefonszámára (305-3193).
Közben a néhány nappal korábban hét millió forintért felújított Kossuth lakótelep EU-s játszóterére is megérkeztek a szellemek. Itt a játékokban tettek kárt: elfűrészelték a rugós játékokat, a kapukon pedig a kilincseket, majd mindezek birtokában úgy távozta a helyszínről, ahogy jöttek…sietősen.
A dal szerint „a fák is siratják az elveszett álmokat”. Ezeken a helyeken nemcsak a fák, hanem a gyerekek is sírni fognak, s a gyermeki könny talán megérinti a szellemek, a fantomok szívét is, hogy ne tovább!
Aki bármilyen érdemi információval rendelkezik a fenti esetekről, kérjük, hívja a fenti telefonszámot! Emellett szintén kérjük azokat, akik hasonlót tapasztalnak, keressék fel a polgármesteri hivatalt, tegyenek bejelentést, hogy közösen tudjunk fellépni a rombolók ellen, hogy kerületünk értékeit megőrizhessük!