Menu

Egymás mellett, egymás kezét fogva ötven éve

2006.05.04.

Bár több mint egy hónapja volt hivatalosan az a kerek évforduló, amikor is a rákospalotai Tóth házaspár házasságkötésük ötvenedik évfordulóját ünnepelte, ám a köszöntésre eddig nem volt idő. Ugyanis az idősek Ki Mit Tud?-ja vetélkedőn értek el szép sikereket színjátszás és tánc kategóriában, s erre a megmérettetésre is készülniük kellett.

Most azonban itt volt az alkalom arra, hogy ünnepelhessenek. Rákospalotai házukban így szombaton, április 29-én Kiss Péter miniszter, a terület országgyűlési képviselője, Hajdu László polgármester, országgyűlési képviselő valamint a terület önkormányzati képviselője, Árkosi Sándor köszöntötte Tóth Sándort és feleségét, Olgát.
Hajdu László rövid köszöntőjében elmondta, hogy a maga, az önkormányzat, a polgármesteri hivatal valamint az anyakönyvvezető nevében gratulál az 50. házassági évfordulóhoz, ahhoz, hogy ötven éve egymás kezét fogva élnek. További sok szeretetet, türelmet kívánt mindkettőjüknek a jeles nap alkalmából és egy emlékoklevelet, valamint ajándékot adott át a házaspárnak. Kiss Péter szintén gratulált az ünnepelteknek és virággal, ajándékkal is kedveskedett, majd egy kicsit beszélgetett a „fiatalokkal”.
Közben külön köszöntötte a legfiatalabb unoka is a nagyszülőket és egy csodálatos gyűrűt adott át a család nevében, melyet egymás ujjára felhúzott Józsi bácsi és Olga néni. Természetesen a puszi sem maradhatott el.
Amint Olga néni elmesélte, 1950 óta laknak Budapesten, a XV. kerületben. Azóta több lakásuk is volt, de ezek közül a leghosszabb ideig, 38 évig, 1993-ig a Huba utcában laktak, majd ekkor költöztek Acsa utcai házukba.
Férje kovácsként dolgozott a Landler Járműjavítóban, míg ő a Bőrgyárban a bőrkonfekció osztályon végezte munkáját. Két fiúgyermekük van: István és Attila és öt unokájuk: három fiú (20, 18, 14 évesek) és két kislány (15 és 9 évesek). A két fiú közül a kisebbik lakik még a kerületben, a Huba utcában, míg az idősebb Rákosszentmihályon él családjával.
A köszöntésen a népes család is részt vett és az ünnepeltek meghatódottan fogadták a szép szavakat.