Menu

Egyetlen mosoly
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.12.19.

Karácsonyi hangulatban- talán így foglalható az a pénteken közösen töltött néhány óra, melyhez a meghittséget a Hubay Tücsökzenekar és a Hubay Jenő Ifjúsági Zenekar tagjai varázsoltak a Hubay Jenő Zeneiskola Hubay Hangversenytermében.

Amint Kőrösy Róbert, az intézmény igazgatója elmondta, tavaly tavasszal már szerveztek a Dénes család megsegítésére egy jótékonysági koncertet, melynek folytatására az idei évben is sor került.
A család helyzete azonban azóta sokat változott. Amint a honlapunkat látogatók is olvashatták, 2009. januárjában a zeneiskolába járó egyik gyermek édesapját olyan autóbaleset érte, melyet ugyan túlélt, de teljesen megbénult nyaktól lefelé. Lélegeztetőgép tartotta csupán életben. Azért olvasható mindez múlt időben, mert bár a háromgyerekes család megsegítésére tavaly április végén jótékonysági hangversenyt szervezett a Hubay Zeneiskola, melyen 300 ezer forint gyűlt össze, az édesapá a koncertet követően nem sokkal elhunyt. Így valóban magára maradt a főállású édesanya és az akkor 14 éves kislány, valamint a 6 és 12 éves kisfiú.
A tavaly összegyűlt pénz egy csepp volt ahhoz, hogy a 25 évre szóló jelzálogkölcsönnel terhelt lakásuk törlesztését fizetni tudják.
Miután a Hubay Zeneiskolában több éves hagyománya van annak, hogy december 17-én a vonószenekari karácsony programra sor kerül, így a szervezők ennek a most megrendezett közel teltházas koncertnek a teljes bevételét ajánlották fel a Dénes család számára, hogy egy kis örömöt varázsoljanak a hamarosan beköszöntő karácsony ünnepére.
A program épp ezért a karácsony jegyében zajlott, melyen a két zenekar mellett- melyeket Sebők Irén karmester irányított- Némethné Hutka Katalin művésztanár, valamint az iskola oboatanárának fia, ifjabb Kovács Zsolt, a Duna Szimfonikus Zenekar tagja lépett fel.
S hogy valóban a meghittség hassa át az egybegyűlteket, a műsor végén Sebők Irén összeállításában Magyar Karácsony címmel csendültek fel dallamok.
Ezúton is felhívjuk minden olvasó figyelmét, hogy aki segíteni szeretne a családnak, az OTP Bank Rt. 11708001-20560719 OVEGÉL AL. „DÉNES-CSALÁD SEGÍTSÉGÉRE”számlaszámon megteheti.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló