Menu

Egy szomorú zsenit idéztek meg a Csokonaiban

2019.12.12.

A világhírű magyar sláger, a Szomorú vasárnap szerzőjéről szólt Fesztbaum Béla estje a Rózsavölgyi Szalon és az önkormányzat együttműködése jegyében.

Keserédes, sok dallal, sok anekdotával fűszerezett előadást tartott a Csokonai Művelődési Házban Fesztbaum Béla Szeressük egymás gyerekek! címmel. Ebben a tragikus sorsú Seress Rezsőt idézte meg, aki fiatalon artista szeretett volna lenni, azonban súlyos balesetet szenvedett, majd sikertelen színészkarrierbe kezdett végül bárzongorista lett és a leghíresebb magyar dalt adta a világnak. A Szomorú vasárnap szerzője egész felnőtt életében Budapesthez kötődött, kimozdulni is alig volt hajlandó a VII. kerületből, végül önkezével vetett véget magának. Fesztbaum Béla sok humorral, nagy átéléssel mutatta be ezt az életutat.

A fellépés a XV. kerületi önkormányzat és a Rózsavölgyi Szalon közötti együttműködés keretében jött létre. Az önkormányzat támogatással segíti a Rózsavölgyi munkáját, míg a belvárosi művészeti műhely minőségi kulturális szolgáltatást hoz a kerületieknek.

A keddi előadáson kerületi lakosok, idősebb vendégek mellett részt vett Cserdiné Németh Angéla polgármester, valamint a képviselő-testület több tagja is.

Fotó: fesztbaumbela.hu