Menu

Egy közülünk európai polgári kezdeményezés

2013.10.14.

Az emberi élet a fogantatással kezdődik hiszik és vallják az „Egy közülünk” kezdeményezés indítói. Azokban a helyzetekben, amikor a család, a házas nő vagy a fiatal lány úgy érzi, hogy nem tudja vállalni a gyermeket igyekszik segítséget nyújtani az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület, melynek fő célkitűzése az anyák és családok segítése gyermekük elfogadásában, megszületésében és felnevelésében. Az Egyesület által Magyarországon népszerűsített Európai polgári kezdeményezés lehetővé teszi, hogy a támogatók hangja elérjen az Európai Unióig. Legalább 1 millió aláírást szükséges Európaszerte ahhoz, hogy ezen véleménynyilvánítás alapján az Európai Bizottság az Európai Parlament napirendjére tűzze a kezdeményezésben megfogalmazott kérdést, majd döntés születhessen róla.

A véleménynyilvánítás alapja az Európai Polgári Kezdeményezés, mely a részvételi demokrácia egyik új eszköze – az Európai Bizottság felkérése, hogy terjesszen elő az EU kompetenciájába tartozó, a kezdeményezés témájában jogszabályjavaslatot. A polgári kezdeményezést legalább egy millió uniós állampolgárnak kell támogatnia a jelenlegi 27 tagállam közül legalább 7 országból. Polgári kezdeményezés minden olyan területen lehetséges, amelyen a Bizottság jogszabályjavaslatot tehet -, s célja az Egy közülünk kezdeményezéssel, hogy Európai Unióban előmozdítsa az emberi élet védelmét a fogantatástól kezdve. A kezdeményezés mely 2013-ban indult útjára széleskörű támogatásra épül: egyházak, politikusok, európai parlamenti képviselők, civil szervezetek vezetői elhivatottan támogatják különféle módokon.

Az eddig összegyűlt aláírásokat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke adja át az Együtt az Életért Közhasznú Egyesületnek 2013. október 15-én, kedden a Száraznád utca 5. szám alatti (1156 Budapest) Közéleti Házban. Az ünnepélyes átadáson beszédet mond Semjén Zsolt, László Tamás polgármester, országgyűlési képviselő, Frivaldszky Edit az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület vezetője és Szabó Endre a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége képviseletében.

Letölthető anyagok: