Menu

Egy kártya, több rendszer

2006.11.29.

Jövő év elején startol az országos kamarai tag- és kedvezménykártya
Jövő év elejétől válik elérhetővé tagvállalkozásaink számára az az új országosan egységes kamarai tag- és kedvezménykártya, amely mérföldkőnek tekinthető a kamarai kedvezményrendszerek történetében. Szintén újdonság, hogy a kártya egyszerre kapcsolódik egy kedvezményeket biztosító törzsvásárlói rendszerhez, valamint a számos egyéb kamarai szolgáltatás rendszerébe.

A Kamarai Kedvezmény Rendszer (KKR) lehetővé teszi a tagvállalkozások számára, hogy az ott található szolgáltatásokat, amelyek magukba foglalják az Euro Discount Club (EDC) szolgáltatásait is, kedvezményesen vehessék igénybe, ezen felül bármely kamarai tag ingyenesen jelentkezhet kedvezményt nyújtó vállalkozásnak is. A vállalkozások eldönthetik, hogy csatlakoznak-e az EDC rendszerébe is ingyenesen, ezáltal nem kevesebb mint 800 000 EDC kártyatulajdonosnak kínálni szolgáltatásaikat. Az EDC, Magyarország legdinamikusabban fejlődő kombinált törzsvásárlói rendszere, mely 3-50 % kedvezményt biztosít az élet minden területén, a mosodáktól a gyorsétkezdéken át az üzemanyagtöltő állomásokig.

A vonalkódot és kamarai azonosítót is tartalmazó kártyán megjelenik még a Kamarai Minősítő Rendszer (KMR) emblémája, amely azon vállalkozások védjegye melyek megfeleltek valamelyik kamarai minősítő rendszernek. A KMR védjegy, amely igazolja, hogy a kamara megbízható, illetve minősített vállalkozásnak tekinti a céget, előnyt jelenthet a vállalkozások üzleti kapcsolatainak kiépítésénél, illetve az üzleti tárgyalások során. A KMR jelenleg öt területet fed le:
– Kontingentált vállalkozási exporthoz kamarai minősítés
– Minősített pályázatírói regisztráció
– Kiváló Minősítésű Szolgáltatás, MKIK
– Mestervizsga
– Minősített vállalkozás

A kamara ezzel is hozzá kíván járulni a feketegazdaság visszaszorításához, valamint az audit révén az üzleti forgalom további bővítéséhez.

Az egy évig érvényes kártya mellé minimális díjért társkártya igényelhető, ezáltal a kedvezmények könnyen elérhetővé válhatnak a cég vezetői és alkalmazottai számára is. A kártyával könnyebbé válik a kamarai rendezvények regisztrációja, illetve a kártyatulajdonosok az ország bármely kamarai tagszervezeténél igénybe vehetnek ingyenes vagy kedvezményes szolgáltatásokat.

A kedvezményt nyújtó vállalkozásokat, termékeit, szolgáltatásait a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által erre a célra létrehozott folyamatosan frissülő internetes oldalon lehet közzétenni, ami minden területi kamara weboldaláról is elérhető lesz. Ebben a kereshető adatbázisban lehet tájékozódni a kamarai tagoknak nyújtott kedvezményekről, valamint ugyanitt van lehetőségük a vállalkozásoknak saját kedvezményes szolgáltatásaikat, termékeiket megjelentetni.