Menu

Egy éve
(képes beszámoló a cikk végén)

2010.01.02.

Különleges alkalomra került sor december 27-én Újpalotán. Ezen a napon Dr. Paskai László bíboros, nyugalmazott érsek celebrálta az immáron egy éve felszentelt Boldog Salkaházi Sára templomban az ünnepi misét.

Egy évvel korábban, pontosan 2008. december 27-én szentelte fel dr.Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az új templomot.
Most az egyéves évforduló alkalmából Dr. Paskai László felidézte a 2006. szeptember 17-én Erdő Péter bíboros által a boldogok sorába emelt Salkalházi Sára vértanú, szociális testvér életét, majd örömének adott hangot, hogy nemcsak egy ilyen szép épület áll itt Újpalotán, hanem ezen időszak alatt egy szép közösség is összekovácsolódott.
-A kezdet nagyon szép, és mindez folytatódjék úgy, hogy a hitoktatás is kiépüljön. Tudjuk átadni az üzenetet másoknak, hogy van itt egy templom, ahol össze tudunk gyűlni. Természetesen a cél, hogy egy önálló plébánia jöjjön létre, tudjon alakulni- mondta a bíboros, nyugalmazott érdek, majd szólt arról, hogy ez a vasárnap a Szent Család ünnepe, amikor a családokra tekintünk. A család fontosságára hívta fel a figyelmet, ahol épp úgy szükség van a karbantartásra, mint egy autónál. Ha meghibásodik, akkor otthagy.
-Pál apostol szavait idézve „Szeressétek egymást, mert ez a tökéletesség köteléke”- mondta, majd szavainak nyomatékot adva felidézte egy 2001-ből származó élményét, amikor a Rómában a Szent Péter téren az olasz családok összejövetele volt. A program mottója, pedig ez volt: Hinni a családokban és építeni a jövőt. Ezen az összejövetelen először tíz család tagja hálaadó ima keretében mondott köszönetet Istennek, hogy férjül/feleségül adta az ő párját, majd egy-egy gyertyával a nagy mécseshez vonultak. Ezt követően az összes jelenlévő család most már név nélkül ugyanezt a ceremóniát hajtotta végre.
-Salkaházi Sára példája álljon előttünk, hogy merjünk áldozatot a szeretetért, a családi közösségért- hangzott el.
A mise végén Repcsik Gyula kihelyezett káplán mondott köszönetet a bíboros úrnak, majd egy csekély ajándékot adott át neki.
-Egy közösséghez tartozunk és építjük tovább. Isten áldásában bőséges új esztendőt kívánok!- mondta az ünnepi mise végén dr. Paskai László, majd a vendégek Hajdu László polgármesterrel együtt szeretetvendégségen vettek részt.

Kapcsolódó cikkek:


Kapcsolódó linkek:


Kapcsolódó anyagok:

Képes beszámoló