Menu

Egy életen át a gyerekekért
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.03.21.

Március 15-e alkalmából a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át Zsuppán Lászlóné az Önkormányzat Egyesített Bölcsődék igazgatója Hiller István minisztertől.

A vezetőnő több mint negyven éve dolgozik a kerületben: először az Árendás közi, majd a Száraznád- bölcsiben, majd több mint harminc éve a Nádastó parki bölcsődében.
Hajdu László külön köszöntötte a kitüntetettet, hogy a kerület, a kerület intézményének hírnevét öregbítette miközben nagyon sok gyermeket nevel fel a bölcsődékben.
Zsuppán Lászlóné Klárika elmondta, nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy kitüntetést kapott. Ő is külön köszönetet mondott munkatársainak, a kerület vezetésének.
A jelenlegi vezetőnő 1965-től kisegítő gondozónő, majd gyermekgondozónő, bölcsődevezető- helyettes, bölcsődevezető volt, míg 1991 óta az Egyesített Bölcsődék igazgatója.
A kitüntetésre Hajdu László polgármester terjesztette fel. A javaslat indoklásában az alábbiakat olvashatjuk többek között:
Szakmailag felkészült, rátermett vezető, vezetőként folyamatos magas színvonalú munkát követel munkatársaitól. Ennek köszönhetően a kerületi bölcsődék módszertani feladatait is a vezetése alatt álló bölcsődék látták el egészen 2003. év végéig, amikor a módszertani feladatok törvényben szabályozott átalakulása miatt kijelölésük megszűnt, de hosszú éves kiváló szakmai munkájukat az egészségügyi miniszter írásban köszönte meg.
Zsuppán Lászlóné évek óta részt vesz a Bölcsődék Országos Egyesületének munkájában, jelentős részt vállalt a Budapesti Bölcsődemúzeum kialakítására indult munkában, bölcsődék 100 éves évfordulójának megrendezésében. Bekapcsolódott és részt vett a bölcsődei gondozónői képzésekben, ahol oktatási, módszertani és vizsgáztatói feladatokat végez.
A vezetése alatt álló 7 bölcsőde szakmai munkája kiemelkedő, a bölcsődék gyerekcentrikus, meleg, családias légköre mindet bölcsődét igénybe vevő szülő elismerését váltja ki. A vezetése alatti időszakban alakult ki a sérült gyermekek integrált gondozását ellátó bölcsődei csoport, ahol 6 éves korig végzik a beteg gyermekek gondozását.
Zsuppán Lászlóné 43 éve kiemelkedő színvonalon látja el munkáját, életútja példamutató a fiatalok számára.
Kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként 2006-ban Akócs Ágnes díjban részesült.
A kitüntetettnek a honlap olvasói nevében mi is gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló