Menu

Egy család vagyunk, segítünk egymáson

2020.05.19.

Maszkokkal „díszített” adományátadás zajlott kedden az újpalotai nagycsaládosoknál.

Szűkkörű, maszkokkal tarkított, mégis annál vidámabb esemény történt kedd délben az Árendás közben. A Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RÁTE) és az Ö.T.H.É.T. képviseletében Makai Ferenc önkormányzati képviselő adott át 160 pár cipőt a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének.

A Cserdiné Németh Angéla polgármester vezette RÁTE régóta jó kapcsolatot ápol a helyi kínai közösséggel – a keddi esemény is ennek köszönhető.

Wang Yuxiang, a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület alelnöke arról beszélt, nekik, akik évtizedek óta itt élnek természetes, hogy segítenek. „Nekünk Kína a hazánk, de itt vagyunk otthon. Egy család vagyunk, márpedig egy családban segítünk egymásnak” – mondta Wang Yuxiang. A Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének képviseletében Perczel Tímea elnök köszönte meg az adományt.

Makai Ferenc elmondta, közel egymillió forint értékű adományról van szó. Arról is szólt, hogy a mostani helyzetben fontos, hogy megtalálják a „forrásokat”, vagyis a potenciális adakozókat, felajánlásokat.

A cipőket a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület gyűjtötte össze, mindösszesen ezer párat. Az adományból kedden a RÁTE és az Ö.T.H.É.T. eljuttatott 64 pár cipőt, mintegy 400 ezer forint értékben a Szociális és Rehabilitációs Alapítványnak (SZÉRA) is.

(Cs.B.-D.I.)