Menu

Do you speak English? Mi az az e-mail?

2012.03.05.

Többek között a címben feltett kérdésekre is választ kaphatnak azok a kerületi lakosok, akik a kerületrészekben működő művelődési intézményekben (Csokonai Művelődési Központ, Kozák téri Közösségi Ház, Pestújhelyi Közösségi Ház) szervezendő INGYENES angol nyelvi-, vagy a csak a Csokonai Művelődési Központban megtartandó számítógépes képzési programon részt vesznek.

-Mindkét képzést már az ősz folyamán sikerrel rendeztük meg, és amellett, hogy több csoportban és több időpontban lesz most is az oktatás, mindez minden részt vevő számára tulajdonképpen ingyenes, csupán egy egyszeri 5.000-os regisztrációs díjat kérünk- adott tájékoztatást Polyák Edit, a Csokonai Művelődési Központ munkatársa.
Az angol nyelvi képzést 2-2 csoportban 64 órában, míg a számítógépes oktatást 3 csoportban, 45 órában fogjuk megtartani.
Mindkét képzés célja az, hogy alapszintre eljusson a tanulmányaiban a részt vevő. Természetesen, aki nyelvvizsgázni szeretne angolból, annak tovább kell képeznie magát, illetve épp a nyelvi képzés kapcsán, ha valaki eljut külföldre, és eddig anyagi vagy egyéb okból nem tudott tanulni, azoknak is legyen ilyen lehetőségük, és majdan ne legyen probléma, ha meg kell szólalniuk egy másik országban angolul. Azt hiszem, hogy számítógépes tudás birtokában lenni pedig nem kétséges, hiszen nagyon fontos.
Magát az oktatást különböző korosztályoknak indítjuk: a számítógép használati tanfolyam a 30-50 év közötti kerületi lakosoknak szól végzettségtől függetlenül, míg az angol nyelv oktatásának alapfeltétele az érettségi, valamint a 20-40 év közötti életkor a kerületben élés mellett. Azért fontos a kerületiség, mert a XV. kerületi Önkormányzattól többlet támogatást kaptuk, és ebből finanszírozzuk az oktatást.
Jelentkezni március 9-ig lehet bármelyik telephelyünkön, ám központilag a Csokonaiban koordináljuk a csoportokat.
További információkat, valamint a jelentkezési lapot az alábbi cikkekben találhatják meg:

Kapcsolódó linkek: