Menu

Díjkiosztóval értek véget a Pestújhelyi Napok Szent Iván Napján

2005.06.25.

A 13. Pestújhelyi Napok záró rendezvényeként Szent Iván napján a Pestújhelyi Közösségi Házban adta át Gyulai Líviusz Kossuth-díjas grafikusművész a „Fölfedezése 2005” pályázat nyerteseinek a díjakat.

A Fölfedezések című pályázatra még az elmúlt hónap elejéig lehetett pályáznia 17 éven felüli a XV. kerületben élő vagy dolgozó amatőr művészeknek képzőművészeti, iparművészeti, népművészeti alkotásokkal, fotókkal. A beérkezett alkotásokat zsűri (Kissné Breczek Margit, Szunyogh László és a zsűri elnöke: Gyulai Líviusz) értékelte, s ezekból a pályaművekből – 32 kiállító 114 alkotása – nyílt kiállítás a Külvárosi Szalonban. Az elmúlt hónap folyamán a közönség is szavazhatott, így a díjkiosztó alkalmával közönségdíj átadására is sor került.

Díjban részesült:
I.Liskainé Szilágyi Ildikó (festőművész)
II.Tóth Gábor (keramikus)
III.Sárai Nánador (fafaragó)

Megosztott közönségdíj:
Mabda László (festőművész) és Szente Zsuzsanna (festőművész)

A Pestújhelyi Közösségi Ház Művészeti Szakkörének különdíját Hock Lajos festőművész vehette át.

Szintén a rendezvény keretében értékelte a zsüri (Lovas Kata, Erdélyi Ferenc, dr. Grega Sára) a „Pestújhely legszabb kertje” címre pályázókat. A versenyen László Tamás kapott különdíjat (a Gazdabolt ötezer forintos vásárlási utalványát), melyet Pintér Zsuzsa, a PeKH vezetője adott át.