Menu

Diákműhelyek bemutatkozása

2004.09.30.

A Hallássérültek Tanintézetének diákműhelyei mutatkoznak be az elkövetkező napokban a Zsókavár Galériában. A „Tűz-Szem” című kiállítás megnyitó ünnepségén, szeptember 28-án Hajnal László, a ház nevében köszöntötte a részt vevőket, majd Tóth Egon, a Hallássérültek Tanintézetének igazgatója a következő szavakkal mutatta be a kiállított anyagot:

-Első próbálkozás a mai kiállítás ahhoz, hogy a külvilágnak megmutassuk a gyerekek alkotásait. Régen próbálkozunk azzal, hogy minél hasznosabbá tegyük a gyerekek szabadidejét, melyre a legalkalmasabb dolog a szakkörök bevezetése. Ezzel a gyerekek nemcsak esztétikai érzéke fejlődik, hanem nyitni tudunk a tehetségesebbek felé illetve a gyakorlaton keresztül megfelelő pályaválasztási lehetőséget is tudunk nekik nyújtani. Két szakmát is építünk a szakköri képzésre: a bőrdíszművesek is korábban szakköri keretben kezdtek el a bőrrel foglalkozni illetve reményeink szerint 2005-től sikerül beindítani a fotó szakkörre épülő digitális képfeldolgozó szakmai képzést, ami a számítógépes alapképzésre épül. Sőt, lehet, hogy néhány éven belül a szakácsképzés is beindulhat, hiszen az iskolában minden adott ehhez és akkor talán azokat a „remekeket” is bemutathatjuk a közönségnek.
-Szeretném megköszönni a gyerekeknek és az őket tanító pedagógusoknak, akik tanítványaik munkáját irányították: Kaslik Rózsának, aki a kiállítást szervezte és egyben a Tűz-szem Tűzzománc Műhely vezetője Detre Katalinnal együtt, Réber Anikónak, aki a „Mai Manó”-k Fotókör vezetője, Soós Teréznek és Ballai Helgának, a Kézműves Műhely pedagógusainak, a Bőrműves Szakkör vezetőjének: Szabó Györgyinek, valamint Kemény Magdolnának és Vincze Tamásnak, a Rajz Szakkör vezetőinek.
A kiállítás megnyitót követően az iskola Pantomim Szakköre Dvorák Gábor vezetésével három rövid történetet adott elő nagy sikerrel telt ház előtt a színházteremben a nyúlról, a cipőről és a kalapról, valamint a lufiról.
A kiállítás október 11-ig látogatható a ház nyitva tartási idejében a programok függvényében.