Menu

Dávid lett a diákpolgármester

2005.05.07.

Április 27-én fejeződött be a XV. kerületben a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati választás. Amint Hajdu László polgármester elmondta: a felnőtt önkormányzat szerette volna, ha lenne utánpótlása a helyi közszereplőknek. Így a kerületi iskolákban a diákok gyermekképviselőt választanak, akik kampány alapján nyerik el ezt a státuszt. Az iskolák képviselői pedig a gyermek- és ifjúsági önkormányzat 14 fős kerületi képviselő-testületet alkotják, majd ők megválasztják maguk közül a gyermekpolgármestert és alpolgármestert.

Idén április 25-28 között volt az a négynapos GYIÖK-felkészítő tábor Bernecebarátiban, ahol a harmadik napon első körben, nagyfölénnyel választották meg a képviselők diákpolgármesternek Bäcker Dávidot, a Károly Róbert Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda 12. évfolyamos tanulóját. A két alpolgármester pedig Tábori Krisztián, a Szent Korona Általános Iskola tanulója és Papp Nikoletta, a László Gyula Gimnázium, Általános Iskola tanulója lett.

Ezen a napon Bernecebarátiban megtartotta a testület az első ülését is, melyen Hajdu László, polgármester és Galambos Ferenc, a XV. kerület rendőrkapitánya is részt vett.

-A diákönkormányzat képviselői pedig átvehették azt a kis csomagot, amit a felnőttek is megkapnak képviselővé választásukkor (toll, naptár, határidőnapló) illetve a gyerekek szakmai bizottságokat is választottak, amelyek működését a kerület, a felnőtt képviselő-testület is segíteni fogja.