Menu

Cukrászda és közösségi tér

2012.11.06.

Az önkormányzat által nyáron kiírt „Jöjjön ki Palotára!” pályázat egyik
nyertese a Kossuth Lajos utcai Art Cukrászda volt, ahol október 4-én már konkrét eredményekről is be tudtak számolni.

– Nagyon örültünk az önkormányzat pályázatának – mondta Artnerné Dudás Zsuzsanna, a cukrászda egyik tulajdonosa –, mert egyezett a mi törekvéseinkkel is. Az elmúlt években arra törekedtünk, hogy a cukrászda ne csak vendéglátóhely legyen, hanem találkozóhelyként is használják a vendégek.
A cukrászda a tavaszi pályázaton 560 ezer forint támogatást kapott az arculatának kialakítására. Az október eleji ünnepségen a tulajdonos házaspár bemutatta a terasz feletti új árnyékolót, amelynek színe és formája illeszkedik a cukrászda arculatához.
A másik újdonság, hogy a tulajdonosok a cukrászda színvilágát tükröző süteményes tányérokat készíttettek Balogh Ramóna rákospalotai keramikussal.
– A fejlesztéseket folytatni szeretnénk, a tányérokhoz hozzájuk hasonló szalvéták is illenének, ám ennél is fontosabbnak érezzük, hogy a cukrászda közösségi szerepét erősítsük. Éppen ezért fotókiállításokat szervezünk, jelenleg Molnár Ferenc „Betekintés a jazz világába” című tárlatát tekinthették meg az érdeklődők.
A kiállítás megnyitóját a szomszédos Kossuth Lajos Általános Iskola zenetanárának, Viczián Gábornak egyszemélyes jazzkoncertje színesítette. A vendégek a kellemes zene hallgatása közben megkóstolhatták az Art Cukrászda néhány remekét is, melyet már az új tányérokon szolgáltak fel nekik.