Menu

Csúcsforgalom a gyermekorvosoknál

2013.02.02.

A kerületi gyermekorvosi rendelőkben mar erezhető a közelgő influenzajárvány előszele, napjainkban az átlagosnál jóval többen keresik fel a szakorvosokat. A kerületben négy telephelyen összesen tizenöt gyermekorvoshoz fordulhatnak a szülők, a Zsókavár utcai új rendelőben es a Rákos úti Szakrendelőben öt-öt, a Sződliget utcaiban három, mig az Őrjárat utcában két orvos áll a rendelkezésükre.

– A teli csúcsidőszak november végétől február végéig tart – mondta dr. Sigmond Anikó gyermekorvos. – Ilyenkor akar háromszorosára nőhet a betegforgalmunk, amely a kétórás rendelési időben huszonöt- harminc gyermek kezelését jelenti.
A gyermekorvosoknak azonban nemcsak a betegellatas, hanem a tanacsadas, es a teruleti munka (a haznal tortenő kezeles) is beletartozik a munkakorebe. Ez gyakran napi 8 orat meghalado elfoglaltsagot is jelent.
– Az onkormanyzat egyre jobb korulmenyeket teremt a szamunkra. Előszor az Őrjarat utcai rendelő ujult meg, majd atadtak a Zsokavar utcai rendelőt. Iden nyaron pedig a Rakos uti gyermekorvosi rendelőben ujitottak fel a betegellatasi
reszt. A Rakos úti es a Zsokavar utcai rendelőkben raadasul ket orvosi szobat alakitottak ki, ezaltal parhuzamosan ket orvos is fogadni tudja a betegeket. Nagy segitseget jelentett szamunkra, hogy az Orszagos Egeszsegugyi Penztar ujbol kiirta az eszkoztamogatasi palyazatat, amely tamogatasbol az informatikai
rendszerunket tudtuk felujitani – mondta vegezetul a gyermekorvos.
A keruleti rendelőkből minden esetben az ujpesti gyermekorvosi szakrendelőbe
iranyitjak a gyerekeket, itt ugyanis labor, rontgen es egyeb vizsgalatokat is el tudnak vegezni. Korhazba a teruletileg illetekes Madarasz utcai intezmenybe kuldik a gyerekeket, de sok keruleti gyermek kezeleset vegzik a zugloi Bethesda korhazban is.