Menu

Csörgőlabda bajnokság a Kolozsvárban

2012.03.20.

A Kolozsvár Általános Iskolában volt alig másfél héttel ezelőtt, március 10-én, a Magyar Csörgőlabda Bajnokság I. osztályának utolsó fordulója. A bajnokságról a válogatott kerettagok edzője, Páni Róbert számolt be, aki rendszeresen tart csörgőlabda edzéseket.

-Ezen a mérkőzésen a Vak Diákok Sportegyesülete és a Wesselényi Miklós Sportegyesület négy csapata játszott egymással. A csörgőlabda egy igazán különleges sportág, melyet a vakok és a gyengénlátók játszanak- mondta Páni Róbert. Amellett, hogy a csörgőlabda remek szabadidős és közösségépítő tevékenység a játékosok számára, a rendszeres edzéseknek köszönhetően olyan komoly eredményeket értünk el, mint például az EB arany- és ezüstérem, az athéni paralimpián elért VII.- és a Sydneyben rendezett paralimpián a VIII. hely, a Calgaryban rendezett Világkupa elnyerése, valamint világbajnoki VI. hely.
-Páni Róbert maga először 1986-ban ismerkedett meg ezzel a sporttal a Vakok Általános Iskolájában, ahol csörgőlabda szakkört vezetett. A bírói, játékvezetői vizsga letétele után 1990 óta a Vak Diákok SE egyik alapítójaként klubedzőként tevékenykedett, majd 1997-2005 között, illetve idén január 1-től ismét a csörgőlabda válogatott edzője lett- tette hozzá az eredményekhez Komáromi Nagy Krisztina, az iskola szabadidő-szervezője. Két éve irányításával alakult meg az első női csörgőlabda csapat. Jelenleg a csörgőlabda válogatottal készülnek a következő nemzetközi szezonra. A legközelebbi nagy megmérettetés a Budapest Kupa nemzetközi csörgőlabda torna lesz 5 ország részvételével (Szlovénia, Horvátország, Csehország, Románia, Magyarország), melyet szintén a Kolozsvár Általános Iskolában rendeznek.