Menu

Csodás játék, megérdemelt győzelem, REAC-Fehérvár 2-0
(képes beszámoló a cikk végén)

2006.12.01.

A csapatun utolsó hazai meccse előtt egyre előrébb kerül a bajnoki tabellán. Szurkoljunk együtt nekik szombaton, hogy az első helyen álló MTK csapatát sikerüljön a Budai II. László Stadionban megverniük és így, akár a középmezőnyben zárni az őszi idényt.

Az nb1.hu beszámolója a november 25-ei mérközésről:
Nem mondhatni, hogy álomszerűen indult a REAC-Fehérvár találkozó az NB I 15. fordulójában. A játéknap előtt vendéglátójuknál tíz pozícióval előrébb álló fehérváriak semmit nem tudtak produkálni az első negyedórában, igaz, a hazaiak sem villogtak, két lehetőséget sikerült kialakítaniuk. A 25. percben aztán Torma lépett ki, Kocsis viszont buktatta, éppen a tizenhatoson belül, utolsó emberként. A játékvezető habozás nélkül mutatta fel a piros lapot a fehérvári bekknek, és természetesen büntetőt ítélt, amit azonban Nyerges a jobb kapufára lőtt.
Marijan Vlak szinte azonnal cserélt, a sárgalapos Dajic helyett Dvéri Zsolt állt be. Természetesen a REAC uralta a játékot, a vendégvédelem azonban relatíve jól zárt – egészen a játékrész utolsó öt percéig, amikor is Torma két óriási helyzetet is elhibázott.
A második félidőben sem változott szinte semmi: tovább erőlködött a REAC, minden erejével tartotta a döntetlent a Fehérvár. Torma, majd Somorjai is betalálhatott volna, ám mindketten kihagyták lehetőségeiket, ez pedig majdnem megbosszulta magát, Sitku azonban a mérkőzés egyetlen komolyabb vendéghelyzetét gyengén Illyés kezébe lőtte. Pusztai egészen közelről sem tudott a kapuba fejelni, és egyre inkább úgy tűnt, talán kihúzhatja a Fehérvár. Mégsem sikerült: az egyébként is nagyon jól játszó Somorjai jól érkezett egy Sebőkről kipattanó labdára, és megszerezte a vezetést csapatának, két perccel később pedig Nyerges fejelt a hálóba, ezzel gyakorlatilag minden eldőlt.
A hátralévő időben már nem sok minden történt, a sok helyzetet elhibázó hazai játékosok láthatóan megkönnyebbülve várták a végső sípszót, a Fehérvár pedig beletörődött a sorsába.

Aczél Zoltán (REAC): – Ma igen parádésan, remek mentalitással futballoztunk. Úgy érzem, tizenegy ember ellen is győztünk volna. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen sikerült végre elérni azt az aprócska célt, amiért két hónapja nagyon keményen küzdünk: elkerültünk a kiesőzónából.
Marijan Vlak (Fehérvár): – Idegesen, gyengén játszottunk. Az első félidőben nem tudtuk azt játszani, amit megbeszéltünk. Erősen éreztük a Terjék, Bozic, Farkas trió hiányát. A hazaiak többet tettek a győzelemért, így megérdemelten tartották otthon a három pontot. A klubon belüli problémák a játékunkban is megmutatkoznak.

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó linkek:

Képes beszámoló