Menu

Csillogó szemek

2006.12.19.

Szombaton délután volt a hagyományos Városházi Karácsony a Hubay Jenő téren, melyre csillogó szemű gyerekek érkeztek szüleikkel.

A várakozás, a csodálkozás nem volt véletlen, hiszen ezen a napon a téren álló karácsonyfa fénybe borult és előtte ökumenikus áldás közepette gyulladtak meg a gyertyák, s ontották fényüket.
A program a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola valamint a kassai gimnázium diákjainak közös énekes-verses műsorát hallgathatták meg a téren egybegyűltek. A műsort Juhászné Szabó Erzsébet tanította be. A kedves perceket követően pedig Hajdu László polgármester tartotta meg ünnepi köszöntőjét, melyben a szeretet fontosságát hangsúlyozta ezen az ünnepen, s kívánt jó tanulmányi eredményt, sok játékot és eredményes évet a gyerekeknek és sikeres évet a felnőtteknek.
A polgármester szavait követően a kerületi egyházak képviselői imádsággal köszöntötték az ünnepet.
Vitai Attila katolikus pap, Fogarassy Gábor református lelkész és Fábián Sándor baptista lelkész egyaránt az ünnepen a család szerepére, a szeretetre hívta fel a figyelmet, s gyújtottak meg imádságuk végeztével a téren álló gyertyák küzül egyet-egyet.
Az ünnepség ezt követően a Városháza Dísztermében folytatódott, ahol Gyurcsánszky János alpolgármester köszöntött mindenkit.
-Advent van, s a négy gyertya jelképezi a hitete, a szeretetet, a békét és a reményt. Mindenki más-más módon várakozik az ünnep előtt: a gyerekek az ajándékokat várják, a felnőttek a megpihenést remélik. Mi is szeretnénk ebben a közös ünneplésben azzal osztozni veletek, hogy ajándékot adva nektek ragyoghasson az arcotok. Kívánok nektek nagyon szép ünnepeket!
Ezen a délutánon az ünnepi műsor sem maradt el, így Fecsegő és Huncut, a Mikulás két manója , valamint személyesen a Mikulás meglátogatta a gyerekeket, akikkel együtt énekeltek, verseltek, a Mikulás pedig mesét mondott.
Az ünnepség befejezéseként ajándékcsomagot vehettek át a gyerekek, melyben játékok, édességek, könyvek tették boldogabbá a gyerekeket.

A program támogatói:
Arany Alkony Szociális Közhasznú Társaság
Billerbeck Budapest Kft.
Budapest China Mart képviseletében a G.C.B. Áruforgalmi Kft.
BUBIV Palota Bútorgyár Kft.
CSAPI 15 Kft.
Design-Plast Kft.
Hartel Üzletház
Horváth Cukrászda
Hullám Stúdió Bt.
Kovásc György vállalkozó
METRO M3 Áruház
OVIT ZRt.
Péter és Péter Kft.
Szenk Élelmiszer
TESCO Áruház
Titán?94 Kft.
Tranzit Café Kft.
UNICENT Kft.