Menu

Csengő bongó maskarások
(képes beszámoló a cikk végén)

2008.02.14.

Nekem senki ne mondja azt, hogy a gyerekeket nem lehet kimozdítani a lakásból, a tévé, a számítógép elől vasárnap délután. Igaz, ehhez szükség van a pedagógusokra és a szülőkre is.

Február első hétvégéjén délután szinte hömpölygött a jókedvű tömeg a Karácsony Benő parkban, majd Rákospalota utcáin. Télbúcsúztató volt, melyen szerény számítások szerint is több mint ötszázan vettek részt olyanok, akik síppal, dobbal, kolomppal, cintányérral-no és kiszebáb égetéssel próbálták elűzni a telet.
Schmidt Gergő dudaszavára állták körbe a gyerekek a tüzet, majd a hatalmas báb a tűz martalékává vált miközben közösen skandálták a résztvevők, hogy: Vesszen a tél! A Bethlen Gábor Hagyományőrző Egyesület néhány tagjának muzsikálást és a Szilas Néptáncegyüttes télűző táncát követően megindult a menet a lakosság legnagyobb megdöbbenésére Palota utcáin. Közel félórás ceremóniát követően a Csokonai Művelődési Házhoz ért a sor eleje. A ház pedig csak nyelte, nyelte a tömeget. A tömeg pedig még kint a Karácsony Benő parkban, majd folytatva a házban nyelte, nyelte a teát, a forralt bort és ette a frissen sütött fánkot.
De ezzel még nem ért véget a program. Sőt!!! Még most jött a java!
Egy fergeteges műsort adtak elő a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ Neptun utcai, a Kossuth Nevelési-Oktatási Központ, a Szent Korona Általános Iskola diákjai illetve a Csokonai Művelődési Ház gyermek társastánc csoportjának tagjai. A hab a tortán pedig egyrészt a Kossuthos tanárok Greace című tánca, valamint a Neptunos nyolcadik osztályos diákok „balettintézetének” őrült előadása volt. Utóbbiak műsorában ugyanis a kicsi, a nagy, duci, a sovány fiú egyaránt tütüben lépett színpadra és olyan nagy sikert arattak- csak úgy mint a többi műsorszám is-, hogy a közönség arcán folyt a könny a nevetéstől.
S hogy mi volt még?
Hófehérke és a hét törpe a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ tanári karának előadásában, a Koosuthso tanáros Te rongyos élet című nyitótánca, ABBA feldolgozások, latin tánc,…és Hermann Lilla, aki csngő-bongó hangon énekelt A muzsika hangja című musicalből részletete a 4.b osztályosokkal közösen. A Szent Korona iskola tanulói rock and roll bemutatót tartottak, illetve polkáztak, míg a Csokonai Művelődési Ház gyermek társastánc csoportja a country hazájába, illetve a rock and roll földjére perdített mindenkit.
Tavaly százötvenen, idén ötszázan jöttek el ünnepelni a tavaszt, jövőre egész Palotának itt a helye!

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Képes beszámoló















folyt.