Menu

Családi egészségnap

2005.11.29.

Szombaton délelőtt a hagyományoknak megfelelően a családok minden tagját mozgósító egészségnapra került sor a Hartyán Nevelési-Oktatási Központban.

Már reggel kilenc órától találhattak elfoglaltságot maguknak mind az alsó-, mind a felső tagozatosok, de természetesen a szülők is „megbarátkozhattak” az egészséges életmóddal. Miközben Klobusitzky György, a Rendőrtiszti Főiskola Közlekedésrendészeti Tanszék adjunktusa a közlekedésről, a biztonságról tartott egy mindenki számára érdekes előadást a diákok egy részének, a többiek gyümölcssalátát készíthettek illetve a tornateremben sportolhattak: partizánt játszhattak, zsinórlabdázhattak, focizhattak, akadályversenyen vehettek részt. Mindeközben a „veszélyes övezetben” a kábítószerről szóló kérdőívet töltöttek ki többen, mások az önismereti teszttel ismerkedtek, míg sokan egy számítógépes játék segítségével az agyműködésüket tesztelték. Sőt olyanok is akadtak, akik számítógéppel plakátot terveztek.
A programban szerepelt: véradás, vérnyomásvizsgálat, érszűkület-vizsgálat, EKG-vizsgálat, vitálkapacitás-mérés, vércukorszint-mérés, koleszterinszint-mérés, testsúly-testtömeg index, energia állapotfelmérés illetve volt termékbemutató: (Tupperware, Lappiramis, gyógyhatású készítmények, Bioptron lámpa) is.
Az egészségnap sztárvendége a humorista Ayala volt, aki ismét mosolyra fakasztotta a gyerekeket és a felnőtteket. A programok ismét sikeresek voltak köszönhetően a támogatók (XV. kerületi Önkormányzat, Récsei Center, Szent István Kórház, XV. kerületi Rendőrség) segítségének is.