Menu

Civilekről civileknek

2021.09.01.

Újra fórumoztak a civilek.

Több mint három évnyi szünetet követően ült össze a Civil Fórum a kerületben, hogy aztán a kerületi civil szervezetek képviselői augusztus végén abban is megállapodjanak, a jövőben megpróbálják szorosabbra fonni a kapcsolatot egymással.

– Az elsődleges cél a fórum összehívásával az volt, hogy összefogásra szólítsuk fel a civileket, másrészt pedig szeretnénk elérni, ha a civilek is elmondhatnák a véleményüket a kerületben történő dolgokról – mondta Makai Ferenc független önkormányzati képviselő, az ÖTHÉT Egyesület elnöke és a fórum főszervezője.

Az augusztus 26-án, az újpalotai Nyitott Ajtóban rendezett eseményen a kerületi civil szervezetek képviselői örömmel fogadták a fórum összehívását. A bemutatkozásokat követően több egyesület konkrét segítséget is felajánlott a többi szervezet számára. Az Állatmentő Angyalok például terápiás kutyákkal látogatnának más szervezetekhez, a Csomópont műsorral kedveskedne a többieknek, az ÖTHÉT egyesület pedig zöld programokkal támogatná a kerületi szervezeteket.

– A fórum kiváló lehetőséget biztosított arra is, hogy a kerületi civilek megismerkedhessenek a Polgármesteri Hivatal új civil referensével, Kis-Jakab Nórával, illetve, hogy a referens is betekintést nyerhessen a kerületi civil életbe – tette hozzá Makai Ferenc, akit a fórum arra kért fel, hogy a képviselő-testületben képviselje majd a civil szféra érdekeit.

A Civil Fórum következő programja várhatóan októberben lesz, melyen a szervezetek szeretnék a kerületi médiával való kapcsolatukat is tovább erősíteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: R.T.  | Tizenötödik