Menu

Civilek a neten

2004.11.11.

Hétfőn délután a polgármesteri hivatal Kossuth termében tizenöt civil szervezet (LABE XV.kerületi tagozat, SZÖVTÁRS Egyesület, Újpalotaiak Baráti Köre Művelődési és Érdekvédelmi Egyesület, Magyarországi Szocialista Romák Szervezete, Magyar Vöröskereszt XV.kerületi Szervezete, Idősek és Nyugdíjasok XV.kerületi Szervezet, Értelmes Életért Alapítvány, Toronyhír Újpalotai Média Alapítvány, Nyitott Gondolkodók Egyesülete, ClubNETCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület, LAÉT, XV.kerületi Cukorbeteg Klubja, Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete, Hosszútávú Egészségmegőrző Program Egyesület, Boldog Gizella Kulturális Alapítvány) képviselőjét valamint Szánti Évát, a Polgármesteri Titkárság vezetőjét Molnár Éva, a Szociális Innovációs Alapítvány munkatársa tájékoztatta a tv2 honlapján található civil oldal felépítéséről, valamint a civil szervezetek erre az oldalra való felkerülési lehetőségekről.

Avarkeszi Béla civil referens üdvözlő szavait követően Molnár Éva néhány mondatban önmagáról beszélt, melyből az érdeklődők megtudhatták, hogy 15 évig szociális munkásként tevékenykedett, majd hétévi tréningmenedzseri tapasztalatait felhasználva 2001-től adományszerzési tréninget tartott a civil szervezetek számára.
-Nagyon fontos lenne a civil szervezetek számára biztosítani az állandó jelenlétet, hiszen e szervezetek közel 30%-ának van csak önálló honlapja, amit maguk a civil szervezetek tagjai látogatnak csak.
-Azért a tv2 honlapján valósult meg a civil szervezetekről szóló információs oldal, mert itt adott volt a technikai háttér (hang, video stb.) A civil szervezeteknek pedig kell egy olyan hely, ahol magukról, programjaikról beszélhetnek, információt adhatnak át.
-Magyarországon jelenleg 71 311 bejegyzett civil szervezet van, közülük kb. 40-50 ezer működik és csak 18 653 részesült az 1%-os adóból.
Molnár Éva ismertetőjében elmondta többek között, hogy ma a 15 évesnél idősebbek közül minden 3., a középiskolások, egyetemisták 92%-a, a 20-30 évesek közel ¾-e használja az internetet rendszeresen.
A civil lap felépítésének ismertetését követően lehetősége volt a civil szervezeteknek, hogy kérdéseket tegyenek fel, illetve Molnár Éva elmondta, hogy a civil szervezetek honlapra kerüléséhez szükséges nyomtatványokat le lehet tölteni a honlapról illetve itt ( wwww.tv2.hu/civil) további információkat is lehet olvasni.
A nyomtatványok, az adatlap emellett Avarkeszi Bélától is kapható a polgármesteri hivatalban.