Menu

CBTC és Kína

2008.06.19.

Alig 3 hónappal ezelőtt tartott sajtóbeszélgetést Rudolf Riedl, az AsiaCenter ügyvezető igazgatója arról, hogy jövő évben megkezdődik a CBTC (China Brand Trade Center)- Márkás Kínai Termékek Központjának kialakítása. Most pedig, június 16-án kínai delegáció érkezett hazánkba, hogy a CBTC bemutatkozó konferenciát tartson.
A konferencia megnyitóján elsőként Hajdu László polgármester üdvözölte a vendégeket, így Li Zifut, Foshan város alpolgármesterét, Ren Hongbin kereskedelmi tanácsost, valamint Rudolf Riedlt.

-Ez a projekt kiemelt fontosságú nemcsak a magyar- kínai gazdasági kapcsolatok szempontjából, de nagy jelentőségű kerültünk életében is. Az elmúlt években a projekt vezetői nagy erőfeszítéseket tettek a jó együttműködés érdekében. Sikerült felépítenünk egy tartós és mindkét fél számára kölcsönös előnyökön alapuló hosszú távú kooperációt.
Remélem, hogy a mostani találkozás meg fogja győzni a foshani üzletember barátainkat, hogy a CBTC projekt jelenti a jövőt üzleti vállalkozásaik számára, mert országunk földrajzi fekvése ideális ahhoz, hogy az önök termékei számára elosztó központ legyen az Európai Uniós piacok felé. Országgyűlési képviselőként mondhatom, hogy mind a magyar kormány, mind fővárosunk és a kerületünk minden erőfeszítést megtesz a CBTC vállalkozás sikerének érdekében, melynek pozitív üzleti sikereit a projektben résztvevő cégek élvezhetik. A kerület vezetése a CBTC projekt vezetőségével együtt az infrastruktúra fejlesztéseknél: úthálózat bővítés, lakótelep, iskola fejlesztésnél már figyelembe veszi az újonnan idetelepülő cégek igényeit.
Kívánom, hogy a mostani budapesti látogatásuk alkalmával sikerüljön országunkról, az üzleti lehetőségekről és a mindennapi életről olyan személyes tapasztalatokat szerezni és információkat kapni, melyek alapján jogosan döntenek úgy, hogy üzleti vállalkozásukat elindítják a CBTC projekt keretében- mondta többek között a polgármester, majd Ren Hongbin tanácsos szólt arról, hogy régóta van szoros kapcsolat Kína és Magyarország között- számos delegáció járt Kínában itthonról és érkeztek vendégek Kínából. A két ország között a külgazdasági, kereskedelmi kapcsolat nagyon jó. A tanácsos kihangsúlyozta, hogy a CBTC projectnek mindkét kormány nagy jelentőséget tulajdonít, hiszen mindezzel a gazdasági és a kereskedelmi kapcsolat is fejlődni fog.
Ezek után Li Zifu, Foshan város alpolgármestere megyéjükről, városukról, annak kereskedelmi, gazdasági szerepéről szólt néhány gondolatban, míg Henterné Tringer Ágnes, az ITDH munkatársa a magyar gazdasági viszonyokról és annak fejlődési irányáról beszélt. Rudolf Riedl pedig mint a CBTC project vezetője, tulajdonosa szólt az Asia Center és a China Markt magyarországi helyzetéről, szerepéről, valamint a CBTC projectről.
A bemutatkozó előadásokat követően egyrészt megkezdődött a konferencia, másrészt a küldöttség a jelenlegi China Markt, valamint az Asia Center épületét kereste fel, s járta körbe.

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó anyagok