Menu

Bűnmegelőző szobából szabadult a Polgármesteri Kabinet

2022.06.13.

Két csapattal tesztelte a különleges szabadulószobát a Kabinet.

A Kőbányán található egyedülálló, bűnmegelőzési tematikával készült szabadulószoba, a (V)észjelzés célja az, hogy a fiatalok játszva tanulhatják meg, hogyan segíthetnek másokon, hogyan dolgozhatnak együtt hatékonyan, miközben számtalan hasznos információ ragad rájuk. Olyan kérdésekre kapnak választ a fiatalok, melyeket nem szívesen tesznek fel a szülőknek vagy a tanároknak,  a feladatok pedig életszerű döntéshelyzetek elé állítja őket, így jóval produktívabb az élményszerű tanulás.

De nem csak a gyerekek élvezhetik! A felnőtteknek is roppant hasznos ez a tematikus szabadulószoba, rengeteget lehet belőle tanulni, kiváló csapatépítő és persze fejleszti a logikát is – ezt most megtapasztalta a XV. kerület Polgármesteri Kabinetirodája is.

Két csapattal, a Fantasztikus Hatossal és a Túlélőkkel vágott neki a Kabinet a Vészjelzés programnak, aminek keretében a kollégák jártak buliban, kórházban és drogprevenciós előadáson is, és eközben szinte észrevétlenül járatosabbak lettek a gyerekek biztonságával kapcsolatos témában. Az izgalmas csapatmunka végén sikeresen – még az alapidő lejárta előtt – ki is jutottak a szobákból. A történeti hűség kedvéért jegyezzük meg, hogy a Fantasztikus Hatos nyerte a háziversenyt.

A szoba alapsztorija: ha becsukod magad mögött az ajtót, egy önfeledt buli közepébe csöppensz, ahol pár perc múltán hirtelen minden a feje tetejére áll, és már egy fiatal lány túléléséért küzdenek. Társuk megmentése a cél, ami egyben szabadulásuk kulcsa is. És akárcsak az életben, itt is szorít az idő.

  • Helyszín: Budapest, X. kerület Kőbánya, Üllői út 128. (bejárat a Szárnyas utca felől)