Menu

Budapest Tuning – Az Epres sor és a Bácska utca találkozásánál lévő terület fejlesztése

2022.10.07.

Rákospalota új közösségi tere.

A Csokonai Nonprofit Kft. a Budapest Tuning elnevezésű pályázaton támogatást nyert – a Budapest Tuning elnevezésű kreatív ötletpályázatot Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. hirdette meg, melynek célja a főváros köztereinek „felturbózása”, új közösségépítő szabadtéri események és kreatív városi kísérleti projektek megvalósítása.

A Csokonai Nonprofit Kft. által megterveztetett pop-up park és piac megvalósításához Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzata vállalta a terület tereprendezését és előkészítését.

Az Epres sor és a Bácska utca találkozásánál található cca. 600 m2-es területen – az elbontott épületek helyén – kulturális minirendezvények megtartására is alkalmas közösségi tér kialakítása a cél.

A területen tereprendezés és téralakítás zajlik, mely során egy kisebb burkolt tér és sétány kiépítésére kerül sor, emellett a terület zöldítése is cél, ezért ültetnek több cserjét és fát is, valamint növényágyakat telepítenek, illetve füvesítés is lesz. A téren köztéri bútorokat és piknikasztalokat is kihelyeznek, mi több, ivókutat és trambulint is.