Menu

Búcsúzunk Dr. Karsai László főorvos úrtól

2022.11.21.

Az Egyesített Szociális Intézmény búcsúzik a főorvostól.

„2022. november 14-én elhunyt Dr. Karsai László főorvos, aki évtizedek óta volt elválaszthatatlanul része az intézményünk hétköznapjainak. Az egész életét az orvoslás határozta meg.

1973-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán szerzett diplomát. A belgyógyászat, a kardiológia, majd a háziorvostan szakvizsga után 1999-ben foglalkozás-egészségügyi orvostanból is szakvizsgát tett. Fáradhatatlanul jött hozzánk és hatalmas empátiával, szakmai alázattal tette a dolgát mindig, amikor az új, belépő dolgozókkal találkozott vagy az éves, éppen esedékes munkaalkalmassági vizsgálatokról volt szó. Különösen fontosak voltak számára azok az alkalmak, amikor egy-egy, az igénybe vevőknek szóló egészségmegőrzéssel foglalkozó előadásról, beszélgetésről volt szó. Karsai doktor látta el nálunk az intézményi orvosi feladatokat is. Kiemelten fontos volt a jelenléte, segítsége a koronavírus-járvány idején, a szükséges járványügyi feladatok megszervezésében, hogy a megfelelő módon tudjuk kezelni az addig ismeretlen kihívásokat.

Kedves, emberséges személyiségének köszönhetően mindenki számára oldott légkört tudott teremteni az orvosi vizsgálatok idején. Hozzá tényleg bármikor, bármilyen problémával fordulhatott bárki, akinek kérdése volt, vagy csak egyszerűen egy orvosi, jó szóra, megnyugtató törődésre volt szüksége valakinek.

Köszönjük a sok-sok együtt töltött évet, Drága Doktor Úr! Emlékét megőrizzük. Nyugodjék békében!”